Terugblik 2017 in maanden

Voor mij was 2017 een vreemd jaar. Ergens vind ik het niet eens de moeite waard om op terug te kijken, maar onder het mom van ‘leuk voor later’ schrijf ik alsnog deze terugblik. Vorig jaar schreef ik ook een terugblik, dus mocht je deze nog eens terug willen lezen, klik dan hier.

Januari

Poeh, ik moest even goed nadenken om terug te halen wat er allemaal is gebeurd in januari en dat komt, omdat ik in die maand nog niet heel veel bijzonders heb gedaan. Ik ging toen niet naar school, omdat de minor waar ik aan wilde deelnemen vol zat. Officieel gezien had ik in januari al bezig moeten zijn met het afronden van een stage, maar in plaats daarvan was ik nog op zoek naar een stage. Uiteindelijk heb ik in januari wel een stage gevonden en daar kon ik in februari mee beginnen, maar daarover later meer.

Uiteraard heb ik even geneusd in mijn foto archief om te kijken wat ik in die maand aan foto’s gemaakt heb en het blijkt dat ik toen niet heb stilgezeten. Ik schoot onder andere de foto’s voor deze DIY en had wat losse fotografie opdrachten van opdrachtgever. Toch zijn de foto’s uit een spontane fotografie wandeling die ik regelmatig maak het mooist en daarom staat één van die foto’s centraal voor de maand januari. En het hoogtepunt van die foto is ook nog eens dat deze foto in De Leeuwarder Courant heeft gestaan!

tini groen, fotografie, schotse hooglanders

Februari

Februari was een verschrikkelijke maand. Zo verschrikkelijk zelfs dat ik er een artikel aan heb gewijd op mijn blog. Wanneer ik dit teruglees voel ik de struggle van destijds wel weer even. Vooral stage en de lange, donkere dagen vielen mij zwaar. Ik vond het verschrikkelijk dat ik in het donker vertrok en ook in het donker weer thuis kwam. Gelukkig had ik wel een hoogtepuntje in februari en dat was de aanschaf van mij nieuwe camera. De Canon EOS 80D, waar ik nog steeds ontzettend blij mee ben. Voorheen fotografeerde ik met een Canon EOS 60D dus eigenlijk was het maar een kleine upgrade, maar geld voor full frame camera had ik toen en ook nu nog niet, dus dat laat nog wel even op zich wachten.

Verder was februari een vrij rustige maand. Ik startte voor het eerst sinds lange tijd weer met lezen om zo de reistijd van stage een beetje te kunnen vullen. Overigens heb ik in februari helemaal geen noemenswaardige foto’s gemaakt, dus jullie zullen het moeten doen met een foto van het boek waarmee ik voor eerst sinds jaren weer begon met lezen.

frankenstein, reading challenge

Maart

Doordat ik bijna negen uren per dag stage liep en daardoor bijna twaalf uren per dag van huis was (vanwege het heen en weer reizen) bleef het tot het eind van mijn stage (wat pas in juni zou zijn) erg rustig met het doen van leuke dingen. Erg veel om op terug te kijken heb ik dus ook niet. Wel was maart qua weersomstandigheden een heel mooie maand. De lente begon langzaamaan te beginnen en al vroeg in maart waren er vrij warme dagen. Ik maakte met mijn ouders een wandeling door de bossen van Bakkeveen en ook heb ik die maand een aantal wandelingen door Leeuwarden gemaakt om de opbloeiende natuur vast te leggen. Het mooiste aan de natuur in maart vond ik de zonsopgangen. Hier heb ik er (dankzij het vroeg uit bed moeten voor stage) enorm veel van vast kunnen leggen en het leverde prachtige plaatjes op.

Tot slot kwam in maart het fantastische nieuws naar buiten dat mijn favoriete band, Linkin Park, na 2,5 jaar eindelijk weer in Nederland zou komen optreden! Een absoluut hoogtepuntje dus!

April

Aansluitend op maart vond de voorverkoop van de tickets voor het concert van Linkin Park al plaats in de eerste week van april. Omdat wij underground member zijn kregen we een early access tot de ticketverkoop en dus hoefden we niet te stressen voor het kopen van staanplaatsen. Niets is vervelender dan zitplaatsen namelijk, althans dat vind ik.

Verder begon ik in april bij een nieuwe Polefitness instructeur. De lessen van de vorige begonnen mij steeds meer tegen te vallen, omdat ik het gevoel had dat ik niet verder kwam. Na een proefles bij een nieuwe sportschool ben ik overgestapt en begon ik met de nieuwe en voor mij veel intensere trainingen. En niet zonder resultaat, want ik leerde een aantal mooie, nieuwe moves bij in een korte tijd!

polefitness

Mei

Oh man, als ik nu zo terug kijk op het eerste halfjaar van 2017, dan is het vooral heel erg eentonig en zwaar geweest. Stage viel mij echt heel erg zwaar door de lange dagen en in combinatie met mijn bijbaan hield ik vrijwel geen vrije tijd meer over. Ik werd steeds vermoeider en kreeg ook steeds meer lichamelijke klachten die niet echt verklaarbaar waren. Toch waren er kleine hoogtepuntjes zoals het nieuwe album van Linkin Park dat in die maand werd gereleased en ik leerde een speciaal persoon opnieuw kennen en diegene is inmiddels mijn nieuwe vriend, of nouja nieuw, op moment van schrijven zijn we alweer een dik halfjaar samen, haha.

Juni

Na een aantal hele saaie en eentonige maanden was het tijd voor een maand vol hoogtepuntjes! Juni was de maand waarin ik mijn stage afrondde met een ‘goed’ als eindbeoordeling. En met het afrondden van mijn stage betekende het dat ik al zomervakantie had! En dus kon ik weer volop leuke doen. Maar behalve vrije tijd stond voor Linkin Park centraal in deze maand, want op 20 juni was dan eindelijk het concert en ik werd die ochtend wakker met het nieuws dat ik een Meet & Greet had gewonnen met Linkin Park! Mijn dag kon niet meer stuk! Het was een onvergetelijke ervaring en je kunt er alles over terug lezen in dit artikel.

linkin park

Juli

In tegenstelling tot juni was juli echt een verschrikkelijke maand. Het was een maand waar alles mis leek te gaan. In juli kwam namelijk het vreselijke nieuws naar buiten dat de frontman en mijn favoriete bandlid, en bovenal persoonlijke held, Chester Bennington van Linkin Park zelfmoord had gepleegd. Het nieuws sloeg bij mij in als een bom. Precies een maand geleden mocht ik Chester nog ontmoeten, kreeg ik een highfive van hem en was ik in extase zo blij en nu kreeg ik het nieuws dat hij dood was. Op de dag dat het nieuws naar buiten kwam was ik kapot. Ik heb de hele dag gehuild als een klein kind en de rest van de week kreeg ik ook regelmatig tranen in mijn ogen. Zelfs nu ik er vier maanden later over schrijf merk ik dat ik er nog steeds emotioneel van wordt. Chester heeft voor mij heel veel betekend en daarom schreef ik ook een soort eerbetoon aan hem hier op mijn blog. Ik ben tot op de dag van vandaag dankbaar dat ik hem heb mogen ontmoeten en ik koester die herinnering dan ook heel erg.

Het overlijden van Chester Bennington was niet het enige dieptepunt van de maand juli. Ik raakte in een persoonlijk conflict met mijn baas wat zich ontwikkelde tot een juridisch conflict en inmiddels heb ik zelfs een rechtszaak tegen hem aangespannen. Ik kan helaas niet te veel vertellen over deze situatie, behalve dat de grootste reden is dat hij mijn achterstallige loon niet wil uitbetalen en mijn contract niet officieel wil ontbinden waardoor ik geen recht heb op een uitkering niks. Wanneer de rechtszaak achter de rug is zal ik proberen een uitgebreid artikel hier over te schrijven, ook omdat ik anderen wil informeren over de rechten die je hebt als werknemer.

linkin park

Augustus

Nadat juli zo dramatisch was verlopen besloot ik in augustus optimaal te gaan genieten. Ter nagedachtenis van Chester Bennington liet ik een tatoeage zetten van zijn handtekening die ik persoonlijk van hem heb mogen ontvangen. Het is een subtiele, kleine tattoo en soms vergeet ik dat ik hem heb, maar op de momenten dat ik hem zie krijg ik een warm gevoel van binnen, omdat ik dan terug denk aan die prachtige dag dat ik hem heb ontmoet. Met het zetten van de tattoo kon ik zijn overlijden ook een plekje geven en het afsluiten.

Behalve het zetten van een tattoo ging ik in augustus ook nog op vakantie! En wel naar Valencia in Spanje. Ik ging daar op bezoek bij een van mijn beste vriendinnen die daar met haar zoontje naar toe is verhuisd.

tattoo chester bennington

September

Eigenlijk was ik in augustus maar één dagje in Valencia, want de rest van de vakantie heeft plaats gevonden in september, haha! Ik heb een heerlijke tijd daar gehad en veel dingen gezien en ik ga zeker nog eens terug om nog meer dingen te bekijken. En aangezien mijn vriendin daar woont is het ook extra makkelijk om eens terug te gaan, dus dat is ideaal!

Verder was ik in september jarig en begon ik aan mijn allerlaatste minor. En deze minor volgde ik versneld zodat ik in november zou kunnen beginnen met afstuderen

valencia

Oktober

Oktober was echt zo’n typische herfstmaand dat het enorm veel regende en precies in die maand vonden de docenten van mijn minor het een goed idee om een paar dagen naar Schiermonnikoog te gaan.. Het was verschrikkelijk nat en koud en ik op de enkele verplichte buiten opdrachten na heb ik vrijwel niks van het eiland gezien. Best wel jammer, want Schiermonnikoog is een prachtig eiland, maar ik haat regen.

Vorig jaar oktober zat ik in Engeland om daar Halloween te vieren en dit jaar heb ik het gewoon in Nederland gevierd met mijn studiegenoten. Samen met een vriendin gingen we de hele middag lekker tutten en verkleden om vervolgens als enige verkleed aan te komen bij de halloweenborrel.. Beetje jammer, maar we zagen er wel heel erg mooi uit!

halloween

November

Dit was echt een verschrikkelijke maand. Dit is namelijk de maand dat mijn moeder na 35 jaar het hart van mijn vader besloot te breken met de mededeling dat ze wilde scheiden. Voor mijn vader kwam dit uit het niks dus het was nogal een drama en ik heb mijn vader nog nooit zo verdrietig gezien wat mij ook weer ontzettend veel pijn deed, omdat mijn vader echt mijn alles is. Gelukkig kan ik inmiddels zeggen dat de grootste shock een beetje begint af te zwakken, maar het komende jaar zal nog wel heel zwaar voor hem worden helaas.

Zelf heb ik in november wel een klein hoogtepuntje gehad, omdat ik mijn eindassessment haalde en daarmee toestemming kreeg om te beginnen aan mijn afstudeertraject.

afstuderen

December

En dan zijn we al weer aangekomen bij de laatste maand van het jaar, december. Afgelopen maand ben ik vooral heel erg druk geweest met mijn afstudeerproject, maar ook mijn gezondheid stond deze maand centraal. Eind november heb ik een aantal onderzoeken laten doen en begin december kreeg ik de uitslag dat ze vermoeden dat ik coeliakie hebben. Om dat definitief vast te kunnen stellen moest ik 19 december een duodenoscopie laten uitvoeren zodat ze een biopt uit mijn darmen konden nemen. Het onderzoek was werkelijk verschrikkelijk, maar goed het zal uiteindelijk een hoop duidelijkheid geven. Tijdens het onderzoek benoemde de arts namelijk al dat hij kon zien dat het waarschijnlijk wel coeliakie is door hoe de darmvlokken eruit zagen. De officiële uitslag krijg ik echter pas 4 januari, dus ik moet nog een paar daagjes wachten.

Kerst was dit jaar een bijzonder ervaring, omdat ik voor eerst kerst met mijn schoonfamilie kerst heb mogen vieren, wat echt ontzettend leuk was. Ik heb het echt met hun getroffen en ben ontzettend dankbaar dat ze me zo opnemen in de familie, aangezien ik zelf geen familie heb op mijn ouders en broer na.  Tweede kerstdag heb ik ondanks de scheiding wel met mijn beide ouders gevierd. Het was als afsluiter van de aflopen jaren en ondanks dat het een beetje awkward was allemaal was het wel gewoon gezellig.

 

Oud & Nieuw

En nu zijn we al weer oudjaarsdag. Het afgelopen jaar is echt super snel gegaan en het heeft een aantal behoorlijke dieptepunten gehad, maar gelukkig ook een paar mooie hoogtepuntjes. Wat ik echt niet had verwacht van 2017 is dat ik verliefd zou worden en inmiddels met mijn vriend ook al huisjes aan het kijken ben, omdat we plannen hebben om te gaan samenwonen. Echt bizar! Als je mij vorig jaar rond deze tijd had verteld dat ik überhaupt een relatie zou hebben, dan had ik je vierkant uitgelachen. Maar zo zie je maar weer, juist als je absoluut niet op zoek bent dan loop je er tegen aan 😉

liefde

Bij deze wil ik iedereen een ontzettend liefdevol, gezond en vrolijk 2018 wensen. Ik hoop voor iedereen dat 2018 gewoon een mooi jaar zonder al te veel drama gaat worden, want volgens mij is 2017 voor heel veel mensen niet zo lief geweest. Zelf stap ik met een opgeheven hoofd 2018 in en hoop ik in dat jaar te mogen afstuderen, te gaan samenwonen en ik hoop dat ik mijn vader weer 100% gelukkig mag zien 🙂

♥ – Tini