uitgelezen, reading challenge, boeken

Uitgelezen #1 | Frankenstein, Everything Everything en meer!

Een nieuwe rubriek op mijn blog! Ik wilde vandaag eigenlijk een update schrijven over mijn mini reading challenge waar ik eind april mee startte, maar ik dacht laat ik er gewoon een vaste rubriek van maken. Inmiddels heb ik de smaak van het lezen namelijk wel weer te pakken en het leek mij leuker om af en toe te schrijven over wat ik van de gelezen boeken vond, dan puur alleen te focussen op de reading challenge.

Op dit moment heb ik al meer dan acht boeken uitgelezen, maar om een beetje overzicht te houden deel ik vandaag de eerste vijf. Overigens ben nog helemaal geen ervaren boek reviewer, so bear with me please, haha!

(Oh en ik lees alleen Engelse boeken, vandaar dat de samenvattingen ook in het Engels zijn)
Frankenstein – Mary Shelley

Frankenstein tells the story of committed science student Victor Frankenstein. Obsessed with discovering the cause of generation and life and bestowing animation upon lifeless matter, Frankenstein assembles a human being from stolen body parts but; upon bringing it to life, he recoils in horror at the creature’s hideousness. Tormented by isolation and loneliness, the once-innocent creature turns to evil and unleashes a campaign of murderous revenge against his creator, Frankenstein. 
Bron: Goodreads 

Frankenstein, Frankenstein Mary Shelley, Mary Shelley, uitgelezen

Dit is één van de eerste boeken waarmee ik het lezen weer heb opgepakt. Oorspronkelijk was ik begonnen aan Bram Stoker’s Dracula, maar deze klassieker wist mijn aandacht niet vast te houden. Frankenstein daarentegen wel! Ik vond het een erg tof boek en ben blij dat ik nu eindelijk het echte verhaal ken. We hebben namelijk vast allemaal wel eens een verhaal gehoord over Frankenstein, maar er is maar één die origineel is en dat is het verhaal geschreven door Mary Shelley. En zo kwam ik er dus achter dat niet het monster Frankenstein heet, maar juist diegene die hem heeft gecreëerd de naam Frankenstein draagt. Iets wat ik persoonlijk nooit heb geweten. En zo zijn er meer dingen die door de jaren heen in films zijn gebruikt die in het originele verhaal niet voorkomen. 

Ondanks dat het boek een klassieker is en daardoor veel oude woorden bevat leest het boek wel lekker weg. Ik werd voor mijn gevoel echt meegesleept in het verhaal en door de oude woorden kreeg ik echt het gevoel dat ik zelf even in de tijd van 1800-1850 was. Wat mij betreft is deze klassieker een echter must-read 🙂

 

Thirteen Reasons Why – Jay Asher

Clay Jensen returns home from school to find a strange package with his name on it lying on his porch. Inside he discovers several cassette tapes recorded by Hannah Baker–his classmate and crush–who committed suicide two weeks earlier. Hannah’s voice tells him that there are thirteen reasons why she decided to end her life. Clay is one of them. If he listens, he’ll find out why.
Bron: Goodreads

Na het zien van de serie Thirteen Reasons Why kon ik het niet laten om toch ook nog het boek te lezen. Boeken die worden verfilmd of waar een serie op is gebaseerd worden namelijk vaak behoorlijk aangepast, dus ik was wel benieuwd naar de verschillen. Uiteindelijk bleken de verschillen niet heel erg groot te zijn, op een paar kleine details na. 

Het boek leest lekker weg, maar mocht je de serie al hebben gezien dan heeft het boek niet veel toegevoegde waarde meer vind ik. Heb je de serie nog niet gezien dan zou ik dit boek zeker wel aanraden, omdat het wel een boek is dat makkelijk leest en waar je zo doorheen bent. Ook het onderwerp van het boek vind ik persoonlijk heel waardevol en ik denk dat het je ook best aan het denken zou kunnen zetten. Daarom vind ik het zeker een aanrader, mits je de serie nog niet hebt gezien dus.

This is where it ends – Marieke Nijkamp

10:00 a.m. The principal of Opportunity High School finishes her speech, welcoming the entire student body to a new semester and encouraging them to excel and achieve.
10:02 a.m. The students get up to leave the auditorium for their next class.
10:03 a.m. The auditorium doors won’t open.
10:05 a.m. Someone starts shooting.
Told from four different perspectives over the span of fifty-four harrowing minutes, terror reigns as one student’s calculated revenge turns into the ultimate game of survival.
Bron: Goodreads

Ik zal maar heel eerlijk zijn, ik zocht dit boek uit vanwege de kaft. De kaft viel mij meteen op en ik vond hem eigenlijk gewoon heel erg mooi. Toen ik de samenvatting op de achterkant las was ik wel heel benieuwd hoe dit boek zou gaan verlopen en dus nam ik hem mee.

Ik moet toegeven dat dit wel een boek is waar ik even aan moest wennen qua schrijfstijl. Je volgt het verhaal van het boek namelijk door de ogen van vier verschillende studenten en dat maakt het vaak toch wel wat lastig. Wanneer ik een paar dagen niet gelezen had, was ik soms echt even kwijt vanuit welk personage ik nu aan het lezen was. Ondanks het switchen tussen de personages vond ik het verhaal zelf wel heel leuk om te lezen. Daarom zou ik het boek wel aanraden, met als sidenote dat je er van te voren rekening mee moet houden dat het dus niet vanuit één persoon geschreven is. Ik denk dat als ik mij dat van te voren gerealiseerd had het misschien wat makkelijker geweest was. Zelf kwam ik er pas na een aantal hoofdstukken achter dat er constant afgewisseld werd en dat zorgde dus wel voor wat verwarring af en toe. 

Everything, Everything – Nicola Yoon

My disease is as rare as it is famous. Basically, I’m allergic to the world. I don’t leave my house, have not left my house in seventeen years. The only people I ever see are my mom and my nurse, Carla. But then one day, a moving truck arrives next door. I look out my window, and I see him. He’s tall, lean and wearing all black—black T-shirt, black jeans, black sneakers, and a black knit cap that covers his hair completely. He catches me looking and stares at me. I stare right back. His name is Olly. Maybe we can’t predict the future, but we can predict some things. For example, I am certainly going to fall in love with Olly. It’s almost certainly going to be a disaster.
Bron: Goodreads 

everything everything, Nicola Yoon, uitgelezen

Dit boek kende ik nog niet, maar ik kocht hem omdat ik de trailer van de verfilming had gezien. De film leek mij heel erg tof, dus ik wilde het boek lezen nog voor ik de film zou hebben gezien. Uiteindelijk heb ik de film tijdens het lezen van het boek gekeken, omdat ik te nieuwsgierig was hoe het zou aflopen. De film was wat mij betreft wel een behoorlijke flop.. Het kwam voor mijn gevoel niet echt op gang en ondanks dat ik de filmversie van het boek heb gekocht vond ik de karakters niet heel goed gecast, maar goed.

Zoals ik dus al zei heb ik de filmversie van het boek gekocht. Ik weet niet of die versie ook daadwerkelijk van het originele boek verschilt, of dat het puur een verschil qua cover is, maar het boek zelf vond ik in ieder geval wel heel erg leuk om te lezen. Ook vond ik de kleine illustraties door het hele boek heen een ontzettend leuke toevoeging. 

The problem with forever – Jennifer. L. Armentrout

Growing up, Mallory Dodge learned that the best way to survive was to say nothing. And even though it’s been four years since her nightmare ended, she’s beginning to worry that the fear that holds her back will last a lifetime. Now, after years of homeschooling, Mallory must face a new milestone—spending her senior year at a public high school. But she never imagined she’d run into Rider Stark, the friend and protector she hasn’t seen since childhood, on her very first day.
Bron: Goodreads

The problem with forever, Jennifer L Armentrout, utgelezen

Okay, guilty as charged, dit is wederom een boek dat ik eigenlijk vooral kocht vanwege de cover. Sorry, maar ik heb gewoon een zwak voor mooie covers, haha! Maar ik ben ontzettend blij dat ik op de cover ben afgegaan, want dit boek is tot nu toe mijn absolute favoriet van 2017!

Het is een vrij dik boek, waardoor het lang duurt voordat je hem uit hebt, maar trust me, dat is totaal niet erg. Ik vond het verhaal heel bijzonder en ik had vaak moeite om het boek weg te moeten leggen, omdat ik zo enorm graag wilde doorlezen. Al vanaf het eerste hoofdstuk zat ik helemaal in het verhaal en was ik enorm nieuwsgierig wat er allemaal nog zou gaan gebeuren. Een boek dat je pakt en niet meer los laat. Ook denk ik dat dit boek mij nog heel lang bij zal blijven, omdat het verhaal best wel veel indruk op mij heeft gemaakt. Een echte must-read wat mij betreft!

Goodreads

Dit waren de eerste vijf boeken die ik gelezen heb en welke ik graag met jullie wilde delen. Zoals je ziet zijn het op dit moment veel boeken in de categorie Young Adult, maar zo nu en dan lees ik ook wel eens iets anders, maar dat zal je in de volgende uitgelezen update wel lezen. Overigens maak ik gebruik van de handige app Goodreads waarmee ik precies kan bijhouden hoever ik ben in welk boek. Ook gebruik ik deze app om nieuwe boeken op te zoeken en op mijn want-to-read lijstje te zetten, echt super handig. 

Ik ben blij dat ik het lezen weer heb opgepakt, ik was even vergeten hoe fijn het kan zijn om gewoon met je gedachten te verdwijnen in je eigen hoofd en je het boek dat je leest als het ware in je gedachten voor je ziet afspelen. Op dit moment ben ik bezig in het boek It’s Kind Of A Funny Story van Ned Vizzini. Deze is tot nu toe echt ontzettend leuk, maar daarover zal ik meer vertellen in de volgende uitgelezen update 🙂

Heb jij één of meerdere van deze boeken ook gelezen? Dan ben ik erg benieuwd wat jij er van vond! Laat het weten in de comments 🙂

♥ – Tini