tini, lezen, reading challenge

Een mini reading challenge

Vroegah, toen series nog niet mijn leven overnamen, was ik een enorme boekenworm. Vorig jaar had ik weer even een momentje dat ik weer veel begon te lezen, maar toch lag het na een tijdje weer even stil. Maar ik mis het lezen wel, plus ik vind het doodzonde dat ik zoveel boeken koop zonder ze daadwerkelijk uit te lezen, dus ik dacht ik geef mezelf een mini reading challenge! Iets met een denkbeeldige stok achter de deur en motivatie en zo.?

Stiekem ben ik een beetje geïnspireerd geraakt door een vriendin van mij. Zij begon vorig jaar (of het jaar daarvoor) een heel grote reading challenge en ik meen mij te herinneren dat dit om iets van dertig boeken in een jaar tijd ging en dat ze haar uiteindelijke doel zelfs voorbij heeft gelezen met nog een paar extra boeken.

Ondanks dat zij daardoor wel een beetje een voorbeeld voor mij is, om de draad weer goed op te pakken met lezen, begin ik mijn eigen challenge heel bescheiden, haha! Ik begin namelijk met als doel om dit jaar nog minimaal 6 boeken te lezen. Eigenlijk wilde ik hier heel graag als doel 12 boeken neerzetten, maar ik ken mijzelf. Een boek per maand lezen wordt ‘m simpelweg niet, omdat ik er te weinig tijd voor vrij maak.

Ja, dat zei ik echt. Ik maak er te weinig tijd voor vrij. Dat is mijn excuus. En het is niet eens zozeer een excuus, maar gewoon de oprechte waarheid en een slechte gewoonte. Ik heb namelijk regelmatig dat ik mij verveel en denk ‘Oh, ik kan wel even een hoofdstukje lezen uit Frankenstein.’ En toch doe ik het dan niet, ondanks dat ik het boek tot nu toe wel heel erg leuk vind. Misschien dat deze challenge mij dus meer uitdaagt om toch dat boek te pakken en het uit te lezen.
frankenstein, reading challengeEn daarom schrijf nu heel spontaan deze blog. Omdat ik mijn challenge met jullie wilde delen, maar ook, omdat ik benieuwd ben of er mensen zijn die zich hier in herkennen. Dat je vroeger heel graag boeken las, maar ze nu vrij snel links laat liggen, omdat je sneller geneigd bent om een serie te kijken. Ik ben daar best wel benieuwd naar.

Verder schrijf ik deze blog, omdat ik gewoon even mijn idee hierover kwijt wilde, haha. Ik blog op het moment weinig, maar dit voelde als iets wat ik gewoon heel graag wilde delen 🙂

Goed! Op dit moment ben ik twee boeken aan het lezen:

♦ Frankenstein – Mary Shelley
♦ The Subtle Art of Not Giving a F*ck – Mark Manson

Welke boeken ik hierna wil gaan lezen weet ik nog niet, maar ik ben van plan updates te schrijven op mijn blog, dus ik houd jullie op de hoogte! Mocht je nog aanraders voor mij hebben om te lezen, please let me know! Oh ja, goed om te weten, ik lees alleen Engelstalige boeken 😉

En dat was het dan voor mijn korte, spontane blogpost. Toch best lekker om weer eens heel spontaan te schrijven en het meteen online te zetten. Het is maanden geleden dat ik voor het laatst zo spontaan iets gepost heb volgens mij. Het voelt in ieder geval goed 🙂

Anyway, thanks voor het lezen!

♥ – Tini


P.S. Heb jij ook eens een reading challenge gedaan? Zo ja, hoe is deze verlopen? Ik ben zeer benieuwd!