CanvasCompany, canvas, foto op canvas, review, fotografie, wolf, Tini Groen

Mijn favoriete foto op canvas | REVIEW Canvas Company

In de tien jaar (wow ik word oud!) dat ik fotografeer heb ik heel wat foto’s gemaakt, maar er is er maar één die echt mijn persoonlijke favoriet is. En dat is een foto van de Europese wolf, gemaakt in Diergaarde Blijdorp in 2013. Deze foto wilde ik al heel lang heel graag op een canvas laten drukken, maar het is er nooit echt van gekomen. Dus toen CanvasCompany mij aanbood om een foto op canvas te laten drukken en deze voor hun te testen, kon ik natuurlijk geen nee zeggen!

Bestelproces

Ik was altijd in de veronderstelling dat het bestellen van een canvas nogal ingewikkeld was. Waarom ik dit dacht weet ik niet precies, maar ik denk dat wel vaker over de meest simpele dingen, haha! Gelukkig is het dus helemaal niet zo ingewikkeld. Wanneer je naar de website van CanvasCompany gaat, zie je een heel duidelijk menu met allerlei opties, maar als je geen zin hebt om deze allemaal te bekijken en al precies weet wat je wilt, kun je ook gelijk op de knop “Bestel je canvas hier” klikken en dan wordt je door gelinkt naar een scherm waar je je foto kunt uploaden.

CanvasCompany, canvas, foto op canvas, review, fotografie, wolf, Tini Groen

Voor het uploaden van mijn foto kreeg ik drie keuzes, namelijk uploaden via de computer/laptop/telefoon, uploaden via Facebook of uploaden via Instagram. Super handige functies, vooral als je iemand bent die veel gebruik maakt van Instagram en graag meer van je Insta foto’s wilt laten afdrukken.

Wanneer je voor een upload optie gekozen hebt, kun je je foto kiezen en wordt deze geüpload. Dit gaat vrij vlot en in het vervolg scherm kun je aangeven wat je met je foto wilt doen. Zo kun je kiezen voor een staande of liggende positie, je kunt de framedikte van het canvas kiezen en er zijn extra opties zoals het laten plaatsen van een baklijst om je canvas heen. Zelf koos ik voor een canvas met een framedikte van twee centimeter, in een liggende positie van 60x40cm.

CanvasCompany, canvas, foto op canvas, review, fotografie, wolf, Tini Groen

Nadat alle keuzes waren aangevinkt en ik bij de laatste stap alles had gecontroleerd was het slechts nog een kwestie van even wachten tot het pakketje geleverd zou worden. Wanneer je een account aanmaakt bij CanvasCompany kun je het proces van je bestelling volgen en kun je checken wanneer je canvas ongeveer bezorgd zal worden. Ik weet het niet heel zeker meer, maar volgens mij bestelde ik het op een dinsdag en had ik het de vrijdag of zaterdag in huis. (Sorry, ik houd het allemaal niet meer bij met die zes dagen per week werken, haha!)

CanvasCompany, canvas, foto op canvas, review, fotografie, wolf, Tini Groen

Eerste indruk

Eenmaal aangekomen moet ik toegeven dat de verpakking mij iet wat verbaasde. Het canvas zat namelijk enkel verpakt in bubbeltjesplastic. Ik vind dit persoonlijk wel een vrij lichte bescherming voor een vrij kwetsbaar doek, maar desondanks is het canvas onbeschadigd en netjes aangekomen. Overigens is de foto niet zichtbaar aan de buitenkant, ondanks dat bubbeltjesplastic doorzichtig is. Dit komt, omdat er een mooi stuk karton over de print heen is gelegd. Ik vermoed zowel voor privacy als een stukje extra bescherming voor de print. Maar ik vond het in ieder geval fijn dat de print niet zichtbaar was aan de buitenkant.

CanvasCompany, canvas, foto op canvas, review, fotografie, wolf, Tini GroenCanvasCompany, canvas, foto op canvas, review, fotografie, wolf, Tini Groen

Toen ik het pakket openmaakte was ik enorm blij verrast. Wow! Wat een kleur, wat een contrast en wat een haarscherpe kwaliteit. Oké, ik heb nog nooit eerder een canvas besteld, dus ik kan het nergens mee vergelijken, maar eerlijk. De kwaliteit is echt heel mooi.

De kwaliteit

Om de kwaliteit van de print van dichterbij te laten zien heb ik een tweetal close-up shots gemaakt, zodat je goed kunt zien dat ik met haarscherp ook écht haarscherp bedoel 😉 Ook krijg je van deze close-ups gelijk een goede indruk van de structuur van de canvas, welke ik persoonlijk heel mooi en subtiel vind.

CanvasCompany, canvas, foto op canvas, review, fotografie, wolf, Tini Groen CanvasCompany, canvas, foto op canvas, review, fotografie, wolf, Tini Groen

Ik heb een vrij donkere foto uitgekozen en dit is vaak met prints wel een uitdaging. Ik heb vaker met normale afdrukken gezien dat foto’s dan te donker worden afgedrukt, maar de kleuren en de helderheid van de foto op dit doek zijn ontzettend mooi. Ook is het doek mooi strak opgespannen en de randen zijn netjes afgewerkt. Voor zover ik kan zien hebben ze de randen van de foto uitgerekt en deze om de hoeken gespannen, zodat de oppervlakte van de volledige foto goed wordt benut.

CanvasCompany, canvas, foto op canvas, review, fotografie, wolf, Tini Groen

Bij het bestellen van de canvas kon je kiezen voor een ophangsysteem waarmee je het doek makkelijk kunt ophangen aan de muur. Deze heb ik mee besteld en bevestigd, maar uiteindelijk niet gebuikt, omdat ik het toch mooier vond om het doek gewoon neer te zetten op een plank dan op te hangen aan de muur.

CanvasCompany, canvas, foto op canvas, review, fotografie, wolf, Tini Groen

En dit is hoe het doek staat in mijn interieur! Ik ben er echt ontzettend blij mee, de plankjes waar ik het doek op heb neergezet, mistte nog net dat kleine beetje extra en dit doek maakt het helemaal af!

CanvasCompany, canvas, foto op canvas, review, fotografie, wolf, Tini Groen

Eindconclusie

Ik ben erg tevreden over het doek van CanvasCompany. De print is van goede kwaliteit, het doek is mooi opgespannen en de randen zijn mooi, strak afgewerkt. Het enige minpuntje vond ik dus de verpakking, omdat ik bang ben dat deze iets te licht beschermd tijdens het vervoeren (we weten allemaal hoe bezorgers soms omgaan met pakketjes en dat is niet best) , maar desondanks is het doek onbeschadigd aangekomen dus misschien valt het ook wel mee.

Al met al vind ik CanvasCompany zeker een aanrader en ik ben benieuwd naar de andere producten. Het bedrijf is namelijk één van de zusterbedrijven van het hoofdbedrijf FotoCadeau.nl. Zo zijn er naast CanvasCompany bijvoorbeeld ook nog FotoOpGlas, FotoOpHout en FotoOpAluminium. Vooral naar de laatste ben ik zelf nog benieuwd en ik ga ik in de toekomst zeker nog even een kijkje nemen op de site.

Wat vinden jullie van mijn gekozen foto? En als jij mocht kiezen, op wat voor materiaal zou je dan het liefst je foto laten afdrukken? Laat het weten in de comments! 🙂

♥ – Tini 


*Disclaimer: Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking. Desondanks is dit artikel volledig naar mijn eigen mening geschreven.