winterdip, februari

De jaarlijkse februari dip

Ja, ik zal maar meteen met de deur in huis vallen, ik HAAT februari. Ik vond februari altijd al een waardeloze maand, maar dit jaar is mijn haat voor februari wel intens gegroeid kan ik je vertellen.

Februari is gewoon ieder jaar weer een maand met ups en downs, dat is niets nieuws. Maar dit jaar waren de downs wel gigantisch groot. Ik ga hier verder niet te veel op in, want ik wil niet in het negatieve sfeertje blijven hangen maar, je hebt het op bloggebied waarschijnlijk ook wel gemerkt. Het was hier enorm stil en sowieso was het qua wekelijkse artikelen al een tijdje stil, maar zelfs het beantwoorden van de vragen in mijn dagelijkse rubriek Answer a Day zag ik even de lol niet meer van in.

Stoppen met bloggen

Op een gegeven moment heb ik in een emotionele bui zelfs op Twitter gegooid dat ik er over nadacht om te stoppen met bloggen. Vreemd genoeg kreeg toen allemaal berichten van mensen die zeiden dat ik niet moest stoppen. Ergens had ik dit niet verwacht, maar schijnbaar zijn er toch mensen die mijn blog erg graag lezen en dat deed mij toch wel even goed.

Ik heb even goed nagedacht waarom ik het idee had om te gaan stoppen met bloggen en eigenlijk kwam het antwoord al snel neer op dat ik de verplichting van het dagelijks beantwoorden van mijn Answer a Day rubriek gewoon niet meer zo leuk vond. Normaal gesproken was dit prima te doen, maar nu ik op stage ben voelt het gewoon als teveel werk. Daarom heb ik besloten om de vragen voorlopig nog maar één keer per week te beantwoorden in één post. Zo heb je dus in één post zeven dagen aan vragen en antwoorden te lezen. Dit maakt het ook gelijk een stuk overzichtelijker en beter bij te houden. Je hoeft nu niet meer iedere dag naar mijn blog om te checken of ik wel iets geüpload heb. Ik denk dat dit niet alleen voor mij dus prettiger is, maar ook voor jullie als lezers.

Vanaf 1 maart zal ik dus per zeven dagen mijn Answer a Day rubriek updaten 🙂 

Stage

Zoals ik eerder al schreef, ben ik begonnen aan mijn stage! Ik moet zeggen dat het mij erg goed bevalt, maar dat het tegelijkertijd wel enorm zwaar is. Het team is erg leuk, de opdrachten zijn tof en ik heb al ontzettend veel geleerd in deze eerste maand. Maar wat het zo zwaar maakt zijn de vreselijk lange dagen. Mijn stage begint namelijk om 8.15u en om 17.15u ben ik vrij. Omdat mijn stage zich in Drachten bevind, ben ik echter flink veel tijd kwijt aan reizen. Iedere ochtend om 7.00u zit ik al in de bus en ik kom pas ’s avonds rond 19.00u weer thuis. Ik ben dus elke dag twaalf uren van huis. En ik kan je vertellen dat dat vrij pittig is.

En dit is nog een reden waarom ik februari haat. Februari is namelijk een van de laatste maanden waarin het nog laat licht en vroeg donker wordt. Ik ga ’s ochtends in het donker naar stage en kom ’s avonds ook in het donker weer thuis. Een enorm gebrek aan daglicht dus, want op kantoor hebben we ook geen direct daglicht helaas.

Het gebrek aan daglicht is ook de grootste reden dat februari zo enorm lang lijkt te duren, ondanks dat het de kortste maand van het jaar is. Gelukkig is de maand bijna voorbij en vermoed dat ik halverwege maart al weer een stuk meer energie zal hebben om weer wat leuke dingen voor mijn blog te kunnen schrijven. Niet alleen blijft het dan langer licht, maar ook ben ik dan wat meer gewend aan mijn lange stagedagen en zal alles wat makkelijk gaan. Althans, dat hoop ik, haha!

Hoe nu verder?

Qua blog zal het voorlopig nog even vrij rustig blijven. Ik heb wel wat leuke ideeën klaar staan, maar ik moet mijzelf er nog even toe zetten alles leuk uit te werken. Ik werk namelijk op zaterdagen ook nog steeds in de skateshop, dus ik heb eigenlijk alleen zondagen tijd om aan mijn blog te werken. Maar dan sport ik ook nog eens in de middag, oftewel, je begrijpt dat het allemaal even heel druk is op het moment. Ik moet nog even een beetje mijn draai weten te vinden, maar ik weet wel zeker dat ik niet stop met bloggen. Ik mis het namelijk wel heel erg en ik vind het eigenlijk ook heel erg jammer dat er ik er zo weinig tijd in (kan) steken op het moment.

Tot halverwege juni moet ik stagelopen, dus tot die tijd zal het hier gewoon iets rustiger zijn, maar daarna hoop ik weer veel meer te gaan posten 🙂

Een nieuwe camera

O ja! Een klein hoogtepuntje van deze maand die ik nog graag even met jullie wil delen is dat ik een nieuwe camera gekocht heb! Na maanden sparen heb ik eindelijk een Canon EOS 80D kunnen kopen en ik ben er echt intens blij mee! Ik hoop snel een paar mooie foto’s met jullie te kunnen delen, maar deze zien jullie uiteraard vanzelf verschijnen! 🙂

Zo, dan was dit mijn update van de afgelopen tijd. Ik hoop dat jullie een beetje duidelijkheid hebben gekregen in deze chaotische blog over waarom het hier zo stil is, maar ik zal mijn best doen om in ieder geval weer iets actiever te worden 😉

Waar ik nog wel even benieuwd naar ben is wat jullie van de maand februari vinden? Vind je die ook zo vreselijk lang duren, of vind je het eigenlijk wel meevallen?

♥ – Tini


EDIT 2017: De rubriek ‘Answer a Day’ is inmiddels compleet komen te vervallen. Ik kon er geen voldoening meer uit halen. Alle artikelen zijn inmiddels offline gezet.