diy, lichtsnoer, flesjes, interieur

Lichtsnoer met miniflesjes in je interieur | DIY

Vandaag heb ik een primeurtje op mijn blog! Ik heb namelijk een heuse interieur DIY voor jullie! Afgelopen week zijn de laatste klusjes in mijn huis eindelijk gedaan, wat ook betekend dat mijn woonkamer inmiddels écht af is! Het enige wat er nog miste, was een extra lichtbron.

Ik heb namelijk een vrij grote woonkamer van bijna dertig vierkante meter. Wanneer het ’s avonds donker wordt en ik een lampje aan doe, zijn er alsnog flink veel donkere hoekjes in mijn woonkamer. Bij mijn eethoek heb ik dit opgelost door een mooie vloerlamp neer te zetten, maar bij mijn zithoek had ik nog niet echt heel veel licht. Er hing wel een lampje aan het plafond, maar het gaf simpelweg niet genoeg licht. Behalve dat ik bij mijn zithoek weinig licht had in de avond, was ook de muur nog heel erg kaal.

Kale muur

Ik kwam op het idee om deze kale muur wat voller te maken, door er een raster op te hangen waar ik wat leuke dingetjes aan kon ophangen. En zo kwam ik ook op het idee om er wat lichtjes aan te hangen, maar nadat ik dat had gedaan, vond ik dat het toch nog iets mistte en dus kwam ik op het idee om het lichtsnoer te pimpen! En omdat het zo simpel is om te maken, leek het mij leuk om het met jullie te delen door middel van een DIY tutorial 🙂

miniflesjes, diy, lichtsnoer

Benodigdheden

Wat heb je nodig voor deze DIY? 
– Miniflesjes
– Ijzerdraad
– Zijsnijtang (kniptang) 
– Een lichtsnoer/kerstverlichting

Vrijwel alles wat je nodig hebt kun je bij een bouwmarkt of de action kopen. Alleen de miniflesjes zal je even naar moeten zoeken. Ze zijn vast wel ergens online te koop, maar zelf kocht ik ze bij mijn favoriete winkel: Hardwerk x Fogeltje. Deze winkel zit in Leeuwarden en heeft een gigantische collectie industriële meubels, accessoires, vintage schoolplaten en noem het maar op. Ze hebben ook een webshop, dus zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen.

In totaal heb ik twintig miniflesjes gebruikt om aan mijn lichtsnoer te bevestigen, maar je kunt er zelf altijd voor kiezen om er meer of minder te gebruiken. Tevens gebruikte ik een vrij lang lichtsnoer, van 100 LED lampjes, omdat ik mijn raster als het ware wilde omlijsten. Je kunt er ook voor kiezen een lichtsnoer te kiezen met een stuk minder lampjes, dit is helemaal naar eigen wens aan te passen natuurlijk 🙂

benodigdheden, diy

Stap 1

Het makkelijkst is om te beginnen met het wikkelen van het ijzerdraad om een flesje. De lengte van het stukje ijzerdraad maakt in principe niet uit. Het ene flesje mag best een rondje ijzerdraad meer hebben, dan de ander. Dit maakt het eindresultaat wat speelser. Ik werkte met gemiddelde lengtes van zo’n twintig tot veertig centimeter.

Op de foto’s heb ik zo goed mogelijk proberen uit te beelden hoe je het draad om de hals van de flesjes kunt wikkelen. Eigenlijk is het ook super simpel. Je knipt een stuk ijzerdraad af en houdt deze tegen de hals van het flesje aan. Met één hand houd je het uiteinde vast, terwijl je met je andere hand het draad om de hals heen wikkelt. Door het uiteinde van het draad vast te houden, gaat je draad niet verschuiven en dit maakt het omwikkelen van de hals wat makkelijker.

ijzerdraad, diy

Wanneer het ijzerdraad om het flesje is gewikkeld, ziet het er ongeveer zo uit als op de foto hieronder. Zorg ervoor dat je een stukje draad van ongeveer twee tot vier centimeter laat uitsteken, zodat je het flesje makkelijk aan het lichtsnoer kunt bevestigen. Wat je met het uiteinde van het draad doet, kun je zelf bepalen. Je kunt het een klein beetje laten uitsteken zoals op de foto te zien is, of je buigt het stukje ook nog om de hals heen.

diy

Stap 2

De tweede stap is het bevestigen van de miniflesjes aan het lichtsnoer. Het is een beetje uitvogelen wat het beste voor jou werkt, maar voor mij werkte onderstaande methode het best. Je steekt een lampje in het flesje en zorgt ervoor dat het uitstekende stukje ijzerdraad aan de achterkant van het snoer komt. Vervolgens buig je dit stukje draad om de lichtsnoer heen.

ijzerdraad, bevestiging, diy

Je kunt het stukje ijzerdraad zo vaak als je zelf wilt rondom het snoer wikkelen, maar ik wikkelde hem gemiddeld twee keer rond. Vervolgens kun je er voor kiezen om het restje ijzerdraad dat overblijft af te knippen, of je laat het zitten. Zelf houd ik heel erg van het ruwe sfeertje, dus ik heb er voor gekozen het restje niet af te knippen. Wanneer je het ijzerdraad om de lichtsnoer hebt gewikkeld, ziet het er als het goed is uit, als op de onderstaande foto.

diy

Stap 3

Herhalen, herhalen, herhalen. Het is even een klusje, maar wanneer je uiteindelijk alle flesjes hebt hangen, ziet het er geweldig uit als zeg ik het zelf!

miniflesjes, diy, lichtsnoerEindresultaat

En dit is dan het eindresultaat! Ik ben er enorm blij mee, want het ziet er super leuk uit en ik heb eindelijk wat meer licht in mijn zit hoekje.

miniflesjes, diy, lichtsnoer

Ik heb mijn lichtsnoer in zijn geheel om het raster heen bevestigd. Bovenin heb ik een tweede rij met lampjes gecreëerd voor een speelser effect. Alleen deze twee rijen hebben flesjes, maar misschien dat ik er later nog meer aan ga bevestigen. Voor nu vind ik het er zo al heel erg leuk uit zien 🙂

miniflesjes, diy, lichtsnoer

Ondanks dat de muur al een stuk meer gevuld is, ziet het raster een nog iet wat leeg uit. Ik wil in de toekomst nog wel een stuk meer leuke accessoires toevoegen zoals deze leuke kaartjes. Deze kaartjes komen uit dezelfde winkel als de miniflesjes en ik kon het niet laten om ze mee te nemen. Ik heb ze opgehangen met klemmetjes van de HEMA en het ziet er echt mega leuk uit zo!

miniflesjes, diy, lichtsnoer

Ik ben ontzettend blij met het eindresultaat van deze snelle en simpele DIY. Met slechts wat kleine moeite heb ik een stuk meer licht gecreëerd in mijn woonkamer en het ziet er ook meteen een stuk gezelliger uit!

miniflesjes, diy, lichtsnoer

Nu alles eindelijk een beetje klaar is, wordt het ook wel eens tijd voor een home tour bedacht ik mij tijdens het schrijven. Dus ik zal daar binnenkort eens even mee bezig. Dan kunnen jullie na een jaar wachten, eindelijk eens écht een kijkje nemen in mijn appartementje 😉

Wat vinden jullie van deze snelle en simpele DIY? Ik ben heel benieuwd 🙂 

♥ – Tini