terugblik

Terugblik 2016 in maanden

Ik kan het bijna niet geloven. Over een paar uurtjes is 2016 verleden tijd en begint 2017 al weer. Hoe cliché het ook klinkt, dit jaar is mega snel voorbij gegaan en daarom leek het mij leuk om heel even terug te blikken op dit bijzondere jaar.

Januari

Wat ik nog wel het meest bizar vind aan dit jaar, is dat ik 2016 begon in het buitenland! In januari studeerde ik namelijk nog in Lissabon. Dit was de laatste maand dat ik daar woonde en het was ook één van de leukste maanden die ik daar nog gehad heb. Ik kreeg goede cijfers voor mijn vakken, had leuke afscheidsfeestjes met mijn nieuwe vrienden en bezocht last minute nog een paar hoogtepuntjes van de stad Lissabon. Op 25 januari vloog ik weer terug naar Nederland, waar ik een leuk welkom kreeg van mijn ouders en toenmalige beste vriendin.

Even bijkomen van het hele avontuur kon ik echter niet, want op 26 januari moest ik meteen naar de woningbouw waar ik het contract tekende voor mijn nieuwe appartementje in Leeuwarden. Ik ontving diezelfde dag nog de sleutels en sloot januari al klussende aan mijn nieuwe huisje af.

Februari

Februari was voor mij een maand met enorm veel stress. Mijn nieuwe semester in de minor Concepting, startte namelijk al op 1 februari. Ik was dus nog geen twee weken thuis en ik moest al weer naar school. Tussendoor werd er flink door geklust aan mijn huisje, want logeren bij mijn ouders thuis kon niet te lang. En dit was dan ook het deel wat voor de meeste stress zorgde, het feit dat alles maar snel snel snel moest en ik nog geen moment de tijd had gekregen om even bij te komen van het feit dat ik weer terug was in Nederland. In februari heb ik daarom verder ook niks bijzonders gedaan. Het leukste van de maand februari was dat ik Nuka na zes maanden eindelijk weer in mijn armen kon sluiten!

Maart

In maart was de rust weer een beetje wedergekeerd in zowel mijn huis, als mijn hoofd. Inmiddels was ik al weer een beetje gewend aan het Nederlandse leven en pakte ik alles weer een beetje op. Het enige wat een beetje tegenwerkte was het krijgen van internet en televisie in mijn huis. dat hele grapje heeft uiteindelijk bijna acht weken geduurd. In maart begon ik ook weer met werken in de skateshop. Ik ben nog steeds heel erg blij dat ik ondanks mijn vijf maanden afwezigheid, mijn baantje gewoon weer terug kon krijgen 🙂

Verder heb ik in maart niet veel bijzonders gedaan, maar wel boekte ik een ticket naar Barcelona en liep ik veel in het Leeuwarder Bos, wat praktisch mijn achtertuin is.

April

Pas in deze maand werd het jaar wat actiever voor mij. Met mijn minor ging ik naar Schiermonnikoog waar ik het superleuk gehad heb met mijn medestudenten en ik begon aan een nieuwe sport! Namelijk, polefitness! Oftewel, sportief paaldansen. Ik nam een proefles en was daarna meteen verkocht. Ook maakte ik in april voor mijn werkgever een promo video voor een mini-wedstrijd. Deze video is op Instagram bijna 500x bekekenen op Facebook zelfs bijna 7000x! Ik ben er nog steeds een beetje trots op.

Op bloggebied had ik mijn eerste samenwerking met een bedrijf. Ik mocht een fotoboek maken en ik ben nog steeds enorm blij met dit boek. Hij staat in mijn woonkamer op een kastje en regelmatig blader ik er even doorheen om nog wat herinneringen van Lissabon op te halen. Je kunt het artikel van het fotoboek hier nog eens teruglezen.

O! En bijna vergeten, ik won voor het eerst in mijn leven iets via Facebook! Ik won namelijk via Bagageonline.nl een handbagage koffer van BHAPPY. Superleuk en het kwam ook goed uit voor de volgende maand 😉

Mei

Een maand vol leuke dingen. Het begon met het laten zetten van een nieuwe tattoo op mijn onderbeen. Namelijk een portet van Morticia en Gomez Addams van The Addams Family. Een paar dagen later werd mijn kat, Nuka, al weer vijf jaar oud en daarom schreef ik een artikel over hem vol met schattige baby foto’s.

Ook ging ik in mei op reis, namelijk naar Barcelona! Waarvoor mijn gewonnen handbagage koffertje dus enorm van pas kwam 😉   Samen met wat vrienden en medestudenten bezocht ik een aantal toeristische hoogtepuntjes, maar het ultieme hoogtepunt van de hele trip was toch wel SLS. De hoofdreden waarvoor we überhaupt naar Barcelona afreisden. Je kunt hier meer lezen over wat SLS precies is en de sfeervideo die ik maakte terug kijken. En hier kun je lezen wat ik allemaal heb uitgespookt in de vijf dagen dat we in Barelona waren.

Ook veranderde ik in mei van blog. Mijn blog heette namelijk niet altijd al One in a Melon. Voorheen blogde ik onder de naam: The Second Life. Dit vond ik echter niet meer heel erg passend voor mijn leven en dus besloot ik een nieuwe blog te starten. Wel is TSL nog steeds te bezoeken, want al mijn ervaringen van mijn Erasmusuitwisseling in Lissabon zijn hier terug te lezen. Er staan veel tips op, dus als je ook wilt studeren in het buitenland zou ik zeker even een kijkje nemen.

Ondanks de naamverandering, sleepte ik in deze maand een tweede blog samenwerking binnen. Wederom voor een fotoboek en ook dit artikel kun je teruglezen.

Juni

Juni was een vrij rustige maand, want ik had het vooral heel erg druk met het afronden van mijn school projecten. Ik heb dan ook niet heel erg veel gedaan, maar ik had wel mijn allereerste publicatie in de Leeuwarder Studenten Krant. Een krant voor een door studenten waar ik voor fotografeer. Dat was toch wel even een hoogtepuntje van juni en ik voelde me toen ook zeer trots! 🙂

Juli

Wat een heerlijke maand was juli, volop zomer en we hebben niets te klagen gehad, want over het algemeen was het prachtig, warm weer. Ik heb in juli vooral veel in De Prinsentuin bij het water gezeten met vrienden en heerlijk gerelaxt. Ook moest ik vrij veel werken, dus veel dingen heb ik niet gedaan, maar ik weet wel dat ik in juli eindelijk weer eens echt tot rust kwam. Ook begon in juli mijn planten verslaving. Het begon met een paar kleine cactusjes en een klein palmboompje, maar later dit jaar is het een ware collectie geworden.

Het meest bijzondere wat ik in juli deed, was deelnemen aan een proefpersonen onderzoek. Hierover heb ik drie uitgebreide blogs geschreven, waar ik alles tot in de kleinste details uitleg. Je kunt de drie blogs hier terug lezen: Deel 1, deel 2, deel 3.

Augustus

Ik begon de maand augustus met een klein cadeautje aan mijzelf. Namelijk een mini cruiser! Zoals je misschien weet skateboard ik heel soms, maar langere afstanden skateboarden is niet zo comfortabel. Dus kocht ik voor mezelf een cruiser, om lekker comfortabel naar de stad te kunnen cruisen. Ik vond dat ik dit wel had verdiend, na het hele proefpersonen avontuur.

Ook was augustus weer een maand van veel werken en heel veel relaxen in De Prinsentuin. Tussendoor heb ik ook nog het één en ander geklust in mijn huisje, want die was eigenlijk nog helemaal niet af. Op het moment van schrijven ook nog steeds niet trouwens, maar in augustus werden er eindelijk wat plankjes opgehangen in de woonkamer en gaf ik mijn balkon een kleine make-over.

September

De maand waarin ik jarig was en vijfentwintig werd. VIJF EN TWINTIG!! Serieus, ik kan het zelf echt nog steeds niet geloven af en toe. Ik voel me soms nog net een puber of zo, haha!

Een paar dagen voor mijn verjaardag liep ik tegen een heel mooi industrieel meubelstuk aan, wat ik heel graag wilde hebben. Ik was namelijk al een tijdje op zoek naar een nieuw tv-meubel, maar ik vond alles maar niks. Toen ik deze zag staan was ik echter meteen verliefd en dus besloot ik hem mezelf cadeau te doen voor mijn verjaardag. Ik ben er nog steeds mega blij mee en het is echt een eye-catcher in mijn interieur.

Omdat ik jarig was op een zondag, gaf ik op de zaterdag een feestje en ik ging daarna met mijn vrienden op stap. Ik heb echt een top verjaardag gehad en allemaal leuke cadeau’s gekregen.

Oktober

Ondanks dat september wel een redelijk leuke maand geweest was, zat ik toch niet helemaal lekker in mijn vel. Daarom besloot ik er even tussenuit te gaan en boekte ik last minute een tripje naar Brighton, Engeland, om een vriend van me, Erwin, op te zoeken in Engeland. Ik plande het tripje precies in de tijd dat Halloween viel, zodat ik het een keer echt kon meemaken. En dat was echt fantastisch! Ik was zelf verkleed als Bloody Mary en heb hierover ook een tutorial gemaakt die je hier terug kunt lezen.

In Brighton heb je ook het wereldberoemde chocolade winkeltje: Choccywoccydoodah. Uiteraard ben ik hier geweest en ik heb ook wat chocolade toffees meegenomen. Heerlijk! In Brighton had je ook een heel toffe tweedehands markt achtig winkeltje waar ze een shitload aan vintage camera’s verkopen. Ik wilde er heel graag eentje, maar ik had mijn loon nog niet gehad dus het kon eigenlijk niet uit. Toch heb ik een vintage camera meegenomen, want ik kreeg er eentje cadeau van Erwin! Echt heel tof en ik ben nog steeds enorm blij mee. Het staat zo cool in mijn interieur! En zeg nou zelf, dit is toch een veel toffere souvenir dan een lullig sleutelhangertje of iets anders toeristisch 😉

November

November was een beetje een moeilijk maand voor me. Ik zat, ondanks mijn mini vakantie, toch niet helemaal lekker in mijn vel en voor mijn gevoel duurde alles maar een eeuwigheid. School ging niet lekker, ik voelde mij niet zeker over mijn fotografie en ik wist het gewoon allemaal even niet meer. Toch had ik een heel mooi moment in november. Ik ging namelijk op 18 november naar het concert van Kraantje Pappie. Een Nederlandse rapper waar ik fan van ben en deze avond heeft mij zoveel goed gedaan. Ik heb hem na de show nog even kort gesproken en dat was echt zo’n cool moment. Het gaf me echt weer even een kleine boost.

Om mezelf nog een beetje op te vrolijken deze maand, kocht ik nog meer plantjes dan ik eerder dit jaar al had gedaan. En niet alleen ik vond dat heel erg leuk, maar ook Nuka vond het geweldig. Hij is helemaal gek op de plantjes en snuffelt er dan ook graag aan. Ik hou hem altijd maar een beetje in de gaten, want behalve snuffelen, wil hij ook wel eens gaan knagen en dat is natuurlijk niet te bedoeling 😉

December

En toen waren we al weer aangekomen bij de laatste maand van dit jaar. Voor mijn gevoel is december echt voorbij gevlogen en ik heb nog zoveel leuke dingen gedaan. Zo heb ik mijn allereerst bruiloft mogen bijwonen én fotograferen, heb ik een oorkonde gewonnen voor het creëren van de mooist etalage in de binnenstad, heb ik een heerlijke burger gegeten bij mijn favo burgerrestaurantje in Leeuwarden met mijn goede vriend Jay, ben ik met bijna vijftig man mee geweest met een bustripje naar Breda om de hele dag te skaten met z’n allen. En tot slot ben ik heel veel op stap geweest. Bijna een beetje te veel, haha! Ohja! En ik heb natuurlijk nog kerst gevierd bij mijn ouders, wow! Mega drukte, haha!

2016 is een mooi en vooral veelzijdig jaar geweest. Ik heb een aantal diepe dalen beleefd wat betreft mijn mentale toestand, maar er zijn ook ontzettend veel mooie dagen geweest. En ik kijk eigenlijk met een heel positief gevoel terug op dit jaar. Ieder jaar heeft zo zijn kleine rot dingetjes, zo ook in 2016, maar die kleine rot dingetjes, wegen lang niet zo zwaar als de mooie dingen die er zijn gebeurd.

Voor 2017 heb ik maar één voornemen en dat is werken aan mijzelf. Zorgen dat ik alles weer op de rit krijg en weer wat sterker in mijn schoenen kom te staan. Maar dat gaat sowieso wel goed komen.

Ook ga ik weer wat meer bloggen. Ik had echt even een blog dipje, omdat ik zelf in een dipje zit, maar ik heb het bloggen wel heel erg gemist. Ik heb heel veel inspiratie, dus ik hoop snel weer iedere zondag leuke dingen te kunnen plaatsen 🙂

Bij deze wil ik iedereen een heel goed 2017 wensen en bedanken voor het lezen van mijn blogs en hopelijk nemen jullie ook in 2017 weer eens een kijkje op mijn blog 🙂

Happy new year!!

♥ – Tini


EDIT 2017: Ik spreek hier over naamsverandering van mijn blog, deze is inmiddels niet meer actief en alle artikelen zijn naar dit domein, wat je nu bezoekt, verhuist.