Halloween, halloween outfit, Bloody Mary, tutorial, girme, fotografie, Tini Groen

Mijn Halloween outfit | Mini tutorial

Als ik ergens gek op ben dan zijn het wel verkleedpartijtjes. Ik vond het vroeger al geweldig om me te verkleden en te doen alsof ik een heel ander persoon was. Je zal daarom ook vast niet raar opkijken als ik je vertel dat ik Halloween echt fantastisch vind! Het is alleen heel erg jammer dat het in Nederland nog steeds niet zo uitbundig gevierd wordt.. 

Maar dat maakt voor mij dit jaar niets uit. Ik ga namelijk Halloween vieren in Engeland! Twee weken geleden schreef ik dat ik er even tussenuit wilde en een reisje naar Engeland heb geboekt. Qua timing kwam het precies uit dat het in het weekend voor Halloween viel. Daarom besloot ik om iets langer dan een weekend te blijven, zodat ik Halloween ook echt kan meemaken. En uiteraard ga ik verkleed! Ik ga namelijk verkleed als: ‘Bloody Mary’! 

Legende

Bloody Mary is niet alleen een lekker drankje, maar het is dus ook een eeuwenoude legende. Er zijn verschillende versies van het verhaal, waarvan de meest bekende is dat vrouwen vroeger achterstevoren de trap op liepen met een handspiegel in hun hand. Terwijl ze achteruit liepen keken ze in de spiegel om zo een glimp op te vangen van hun toekomstige man. Het kon echter ook zijn dat er een ander figuur zichtbaar werd. Een soort grim reaper personage en dat is uiteindelijk uitgegroeid tot de bekende legende van Bloody Mary. Namelijk dat wanneer je drie keer Bloody Mary in de spiegel zegt, zij tevoorschijn komt en je ogen uitkrabt.

En dat uitkrabben van de ogen is mijn inspiratie geweest voor mijn Halloween outfit! En ondanks dat het een redelijk makkelijke Halloween outfit is, is het effect wel heel erg sterk al zeg ik het zelf. Mocht je nog last-minute Halloween plannen hebben, dan is deze look zeer haalbaar om na te maken!

Wat heb je nodig?

Om als Bloody Mary verkleed te gaan heb je eigenlijk maar één ding nodig en dat is nepbloed. Ik wilde het geheel echter nog wat heftiger maken, dus hier een lijstje met producten die ik heb gebruikt:

♦ Fun lenzen (Ik koos voor Manson White) 
♦ Lenzen vloeistof voor zachte lenzen
♦ Lenzenhouder
♦ Nepbloed
♦ Make-up: zwart oogpotlood, zwarte oogschaduw eyeliner, mascara, donkere lipstick.
♦ Een witte jurk

producten

Stap 1 – Lenzen indoen

Als je er net als mij voor kiest om lenzen te gebruiken in je look, lees dan goed de bijgesloten instructies. Er zijn verschillende soorten fun lenzen te koop die allemaal een eigen gebruiksaanwijzing hebben. Zo heb ik heb lenzen gekocht welke drie maanden houdbaar zijn en geleverd worden in twee kleine flesjes. In deze flesjes zit een zoutoplossing, wat inhoud dat je ze dus NIET meteen in je ogen mag doen.

Maar er zijn ook lenzen te koop die je maar één keer mag dragen en al in lenzenvloeistof geleverd worden. Deze mag je wel meteen in doen.

lenzen

Wanneer je houdbare fun lenzen hebt gekocht, moet je deze eerst uit de verpakking halen, schoonmaken met lenzen vloeistof en ze daarna minimaal vier uur in een lenzenhouder in de vloeistof laten weken.  Zelf heb ik ze vierentwintig uur laten weken, omdat ik ergens had gelezen dat dit nog beter zou zijn.

lenzenhouder

Wanneer je ze minimaal vier uur hebt laten weken in de vloeistof, kan je ze in je ogen doen. Je neemt een lens op het topje van je wijsvinger en met je andere hand houd je je oog open om de lens in te doen. Ik heb deze stap niet gefotografeerd, omdat het niet alleen onmogelijk was om dat te doen, maar het er daarnaast ook gewoon onsmakelijk uit ziet, haha!

lens-indoen

Het is echt een priegelwerkje om de lenzen in te krijgen wanneer je dit niet gewend bent. Ik ben serieus de eerste keer een halfuur bezig geweest om ze in te krijgen. Het wordt ook aangeraden om de lenzen een paar keer te proef dragen, voordat je ze een hele avond inhoudt. Zo kunnen je ogen er aan wennen en krijg je zelf ook een beetje handigheid in hoe je ze moet in doen. Kom je er niet helemaal uit hoe je ze in moet doen, zoek dan even een tutorial op YouTube, er zijn er genoeg 🙂

En als ze er eenmaal inzitten, dan ziet het er ook meteen mega freaky uit!

lenzen-in-2

Excuse my eyebrows. Ik ben geen make-up meisje dus ik teken ze nooit bij.

Stap 2 – Make-up

Officieel hoef je geen make-up op bij deze look, maar het maakt het wel net iets spannender! Ik heb het zelf heel simpel gehouden met een eyeliner, oogpotlood op mijn waterlijnen en een klein randje zwarte oogschaduw onder mijn ogen. Dat kleine, zwarte randje is vooral om het gat tussen het nepbloed onder je ogen en je onderste ooglid op te vullen. Je mag het bloed namelijk niet te dicht bij je ogen aanbrengen.

Ook koos ik er voor om een mooie donkere lipstick aan te brengen, welke heel goed matcht bij het nieuwe kleurtje in mijn haar 🙂

make-up-afrondenn2

Stap 3 – Nepbloed

Stap drie vind ik zelf het leukst om te doen! Namelijk het aanbrengen van het nepbloed. Ik gebruik nepbloed van Kryolan en dit is vrij stevig van structuur. Hierdoor brengt het iets lastiger aan, maar het effect is dat het meteen een heel korsterige uitstraling geeft en dat is echt perfect voor de uitgekrabde ogen!

kryolan, fake blood, nepbloed, halloween

Voordat je de krassen direct onder je oog aanbrengt, kan je eerst ook even een paar keer oefenen op je arm. Het beste is om de krassen met een wattenstaafje aan te brengen, dan heb je het meeste controle over hoe je het bloed aanbrengt.

kryolan, fake blood, nepbloed, halloween

Ik koos er uiteindelijk voor om net onder de rand van de zwarte oogschaduw eerst een dikke lijn met bloed van links naar rechts te trekken, voor een mooie basis. Daarna trok ik drie strepen bloed naar beneden, alsof mijn ogen zijn uitgekrabd met drie vingers. Dit vond ik zelf het meest realistisch ogen, maar je bent er  uiteraard helemaal vrij in hoe je dit zelf wilt doen.

Het bloed wordt trouwens vrij snel hard, maar dat maakt verder niet zo veel uit. Je kunt er makkelijk een tweede laag over heen aanbrengen mocht je dit nodig vinden. Ik vond zelf één laag wel voldoende.

Stap 4 – Jurk

En dan is het tijd voor de laatste stap, de daadwerkelijke outfit. En eigenlijk maakt het niet heel veel uit wat je aantrekt bij deze look. Je kunt Bloody Mary namelijk op twee manieren uitvoeren. Of je bent de persoon die drie keer in de spiegel Bloody Mary zegt en wiens ogen zijn uitgekrabd. Of je bent Bloody Mary zelf met uitgekrabde ogen. Wanneer je voor de eerste optie kiest, kan je alles aan wat je wit, want je zou in principe jezelf kunnen zijn die slachtoffer is geworden van Bloody Mary.

Kies je er net als ik voor om als Bloody Mary zelf te gaan, dan raad ik een witte of crèmekleurige jurk aan. Het liefst met veel kant, zodat het lekker ouderwets oogt. Ik koos dus voor Bloody Mary herself en heb last-minute in de sale bij H&M nog een perfecte jurk weten te scoren 🙂

jurk

Eindresultaat

En dan is dit het eindresultaat!

bloody-mary

bloody-mary-blue bloody-mary-5

Ik vind mijn Halloween outfit zelf echt heel erg geslaagd en ik kan niet wachten om het te gaan dragen aankomende maandag! Ook ben ik gewoon enorm benieuwd hoe Halloween er nu echt aan toe gaat in Engeland en ik hoop ook flink wat inspiratie op te doen voor toekomstige Halloween outfits 🙂

Wat vind jij van mijn outfit? En ga je zelf ook Halloween vieren en verkleed? Let me know in de comments! Ik ben erg benieuwd 🙂 

♥ – Tini