proefpersoon

Geld verdienen als medisch proefpersoon | deel 3

Vandaag heb ik dan eindelijk het laatste deel over mijn proefpersoon avontuur voor jullie!  In deel 1 kun je nog even terug lezen wat er aan vooraf ging om proefpersoon te kunnen worden. En in deel 2 kun je nog even teruglezen hoe het proefpersonen onderzoek in de kliniek is verlopen.

Vandaag vertel ik nog even kort iets over de terugkomdagen en de nakeuring. En ik geef natuurlijk mijn mening over dit hele avontuur, want wat vond ik er eigenlijk van? Lees snel verder om hier achter te komen!

De korte bezoeken en nakeuring

In totaal had ik zes korte bezoeken, waarvan één de nakeuring was. Vijf van deze korte bezoeken bestond alleen uit een bloedafname. Iedere dag moest ik mij om tien uur in de ochtend melden en meestal stond ik tien minuten later al weer buiten. Ik vond het super onhandig, omdat ik vanuit Leeuwarden steeds helemaal naar Groningen moest reizen. En dat lijkt vrij kort, maar je bent toch al snel drie á vier uren van je dag kwijt, echt zonde.

Het nadeel van zes dagen lang je bloed laten afnemen is dat ze dus zes keer in je arm moeten prikken. Op een gegeven moment ging dat een keer mis waardoor ik dagenlang met een blauwe plek heb rondgelopen. Het zag er echt niet uit en het deed de eerste drie dagen ook behoorlijk pijn.

Zoals ik al zei, bestond één van de korte bezoeken uit de nakeuring. Normaal gesproken moet je hiervoor naar het Martini Ziekenhuis, maar voor het onderzoek waar ik aan deelnam mocht het gewoon in de kliniek van het UMCG. De nakeuring bestond uit een bloedafname, urine inleveren, ECG, vital signs en een well being check-up. En ook werd mijn gewicht gewogen.

Na alle medische dingetjes was het alleen nog van belang dat ik een aantal formulieren zou ondertekenen. Dit ging over de financiële vergoeding van het onderzoek. Nadat ik deze had ondertekent was het hele traject in principe afgelopen en was het wachten tot het geld op mijn rekening stond 😉

Hoe heb ik het ervaren?

En dan nu, waarschijnlijk het stuk wat jullie het meest interessant vinden om te lezen. Hoe heb ik het hele traject ervaren? Over het algemeen heb ik alles als zeer positief ervaren. Er wordt nauwkeurig gewerkt en je wordt constant op de hoogte gehouden van wat je precies te wachten staat. Mocht je toch vragen hebben, dan was een belletje naar PRAHS al voldoende om meer te weten te komen. Kortom, het was allemaal heel erg duidelijk en dat vond ik erg fijn.

Ook het verblijf in de kliniek was goed te doen. Er is genoeg te doen om je bezig te houden en er zijn zelfs bezoekuren. Mocht je dus mensen gaan missen tijdens je verblijf, dan kunnen zij altijd even op bezoek komen.

Het enige wat ik eigenlijk als minder positief heb ervaren is het vele plassen. En dit is echt te wijten aan het onderzoek waar ik aan deelnam. Bij andere onderzoeken schijn je namelijk helemaal niet zo vaak je urine in te hoeven leveren. Het constant plassen in een potje op vaste tijden begon mij echt enorm te irriteren. Zoals ik eerder vertelde in deze reeks vind ik het lastig om op commando naar het toilet te gaan en het feit dat het allemaal op tijd ging én in een potje moest, maakte het niet bepaald makkelijker. Van het gehele onderzoek heb ik het constant in een potje plassen als het meest onprettig ervaren eigenlijk.

Zou ik nog een keer deelnemen?

Absoluut! Ik vond het allemaal reuze meevallen. Het enige wat ik de volgende keer anders zou doen, is vragen of je bij het onderzoek dus vaak urine moet inleveren. Als het weer zo is dat je op tijd naar de wc moet en alles in een potje moet doen, dan haak ik wel af namelijk. Ik vond dat erg onprettig en zou daarom niet weer aan zo’n soort onderzoek mee willen doen. Maar als er een onderzoek is, waar je niet zoveel hoeft te ‘zeiken’ dan zou ik zeker weer mee doen! Zoals ik zei vond ik het allemaal reuze meevallen en je helpt toch de wetenschap er een handje mee en dat vind ik best wel tof!

En wat heb je nu uiteindelijk verdiend?

Het onderzoek zelf heeft mij 850 euro opgeleverd. Daarnaast kwam er nog een reiskosten vergoeding van ongeveer 24 euro per dag bij op, dus in totaal heb ik een kleine 1000 euro verdiend. Niet slecht voor een paar dagen opname 😉 Ik vond de vergoeding meer dan redelijk en het stond binnen twee weken op mijn rekening.

Helaas was het ook net zo snel weer van mijn rekening af, want ik heb het onder andere uitgegeven aan een fijn, gloednieuw, maar wel een beetje duur bed. Maar het was een lekker extraatje! Als je snel geld wilt verdienen, zonder er écht heel veel moeite voor te hoeven doen, dan kan ik het iedereen aanraden om eens een keer mee te doen 🙂

Ik hoop dat jullie wat aan mijn artikelen gehad hebben en mocht je nog vragen hebben over dit onderwerp, laat het dan even achter in de comments 🙂

Zou jij na het lezen van mijn ervaring wel of niet aan een onderzoek willen deelnemen? Waarom wel/waarom niet? Ik ben zeer benieuwd! 

♥ – Tini