dankbaar

16 dingen waar ik gelukkig van word

Aan alles komt een einde en zo ook aan de bloggers boot camp waar ik aan deelnam! En ook al ben ik heel erg laat met het publiceren van de laatste opdracht, deel ik hem alsnog, omdat het een onderwerp is waar ik eigenlijk nooit zo bij stil sta. Het is onderwerp is namelijk; dankbaarheid. Vandaag deel ik 16 dingen waar ik gelukkig van word. Ik noem het niet dankbaar, omdat ik dat woord gewoonweg niet passend vind bij mijzelf. Maar het woord ‘gelukkig’ daarentegen wel. 🙂

16 dingen waar ik gelukkig van word

Nuka
Ik ben echt heel erg blij dat ik zo’n lieve, leuke kat als Nuka heb. Als ik mij rot voel hoef ik maar naar zijn lieve hoofdje te kijken en ik voel mij instant wat beter! En daarom staat hij uiteraard ook nummer 1 in dit lijstje 🙂

Mijn huis
Hier ben ik niet alleen dankbaar voor, maar ik ben er ook heel erg trots op. Het is nog steeds niet af, maar het wordt wel steeds mooier en ik ben trots dat ik als student zijnde zo’n mooi appartementje kan veroorloven. Het is soms wel wat krap aan het eind van de maand, maar ik ben blij dat ik niet in een stinkend studentenhuisje hoef te wonen met een te kleine kamer. En ik weet dat ik maanden geleden al beloofd heb dat er een roomtour zou komen, maar dit laat nog even op zich wachten, sorry guys!

Mijn leuke buren
Ik noem haar regelmatig op mijn blog, maar Aileen heeft ook nog een wederhelft en zij wonen samen in dezelfde flat en op dezelfde verdieping als mij. Sterker nog we zijn bijna grenzende buren, maar helaas zit er nog één irritante buurvrouw tussen ons in. Met Luc & Aileen als buren heb ik heel erg mazzel gehad. Het begon allemaal toen ik in mijn studio trok in Leeuwarden en bleek dat Luc naast mij woonde. Ik ken hem nog van het MBO en via hem leerde ik Aileen later ook beter kennen. Voor Lissabon heb ik mijn studio helaas moeten opzeggen en na Lissabon kreeg ik het appartementje waar ik nu woon. En Luc & Aileen zijn gewoon lekker mee verhuist! Want toen bleek dat er op dezelfde verdieping nog een huis vrij was, hebben ze meteen gereageerd en kregen ze het toegewezen. Heel erg tof dus! Kan mij geen leukere buren wensen 🙂

Mooie zonsondergang
Intens genieten wanneer de zon ondergaat. Ik heb namelijk een prachtig uitzicht vanuit mijn raam en kan er dan ook heel erg lang naar kijken. Hieronder een foto van een aantal mooie uitzichten die ik tot nu toe heb gehad vanuit mijn raam. De foto’s zijn vanaf februari 2016, toen ik hier net kwam wonen, tot en met nu gemaakt. Enorm tof om ook te zien hoe de natuur in de omgeving veranderd is.

dankbaar

Leeuwarden
En als we het toch over wonen hebben, kan Leeuwarden ook wel meteen in dit lijstje. Ik houd gewoon van mien stadsje en voorlopig ga ik hier daarom ook niet weer weg. Wil je meer lezen over wat ik vind van wonen in Leeuwarden, lees dan dit artikel waar ik de “waar je huis woont” TAG invulde.

Petrichor
Oftewel de geur van regen na een warme dag, heerlijk! Niets ruikt beter dan dat en ik geniet er intens van als deze geur los komt.

Pianomuziek
Van alle instrumenten vind ik de piano het mooiste geluid hebben. Ik word er heel rustig van en soms ook wel wat emotioneel. Wanneer ik niet kan slapen zet ik vaak een playlist aan met pianomuziek. En op dit moment is mijn favoriete nummer “River flows in you” van Yiruma. Prachtig!

Liefde
Hier laat ik niet teveel over los, maar op dit moment ben ik in ieder geval content met mijn single girl life.

Gekleurd haar
Al sinds mijn veertiende heb ik altijd een felle kleur in mijn haar gehad. Rood, blauw, groen, roze, aqua, noem het maar op en ik heb het zeer waarschijnlijk wel in mijn haar gehad. Toen ik aan mijn HBO opleiding begon, heb ik afscheid genomen van mijn gekleurde haar, omdat ik vond dat het dan niet echt meer kon. Ik dacht dat ik er een beetje te oud voor was geworden. Toch heb ik het altijd enorm gemist en dus besloot ik toen ik in Lissabon studeerde om het gewoon weer eens te doen. En ik ben echt blij dat ik dat toen gedaan heb, want ik voelde mij meteen weer een stuk meer als mijzelf.

Het begon toen heel subtiel met alleen mijn balayage roze te kleuren, maar inmiddels is mijn volledige haar roze. Het gekleurde haar is gewoon een beetje wie ik ben en ik ben blij dat het gewoon kan. Mijn werk heeft er geen problemen mee en over het algemeen krijg ik ook alleen maar leuke opmerkingen van mensen. Het is maar heel af en toe dat iemand mij raar aankijkt, of een stomme opmerking maakt.

Lekker eten
Oh man, eten! Als ik ergens blij van word is het wel eten. Mexicaans en Indonesische gerechten maken mij nog wel het meest blij. Heerlijk!

Bloemen en planten
Als ik ergens gelukkig van word, dan zijn het wel bloemen en planten. Het staat niet alleen heel erg mooi, maar het maakt mij ook gewoon vrolijk. Het ziet er lekker kleurrijk en levendig uit en het fleurt mijn huis gewoon enorm op. De laatste tijd heb ik steeds meer bloemen en plantjes in huis en ik wil er nog veel en veel meer bij! Eigenlijk wil ik gewoon een urban jungle creëren. Dat lijkt mij echt super tof!
Saal-Digitlal Fotoboek Review

Boeken
Ik heb het er al zo lang over, dat ik weer meer boeken wil lezen. Ik word daar gewoon heel gelukkig van. Plus ik vind boeken ook weer heel mooi in mijn interieur staan. Wanneer een boek een heel mooie cover heeft, ben ik al in staat het te kopen. Zonder dat ik weet of het boek zelf überhaupt wel leuk is om te lezen, haha!

Series
Sinds kort heb ik weer Netflix en dus heb ik weer flink wat series om te kijken. Ook hier word ik heel gelukkig van, omdat het gewoon een perfecte manier is om even lekker te ontspannen.

Schrijven
Het is voor mij zo nu en dan echt een uitlaatklep en dat vind ik heerlijk. Ik schrijf puur voor mijzelf en het feit dat ik zo nu en dan leuke comments krijg op mijn blogjes vind ik super leuk!

Fotograferen
Tja, kon ook niet ontbreken uiteraard. Tegenwoordig gaat het een beetje met vlagen. Dan fotografeer ik weer heel veel en dan weer een hele tijd niet, maar ik ben sowieso blij dat ik jaren geleden heb gespaard voor een camera en daar nog steeds zoveel plezier van heb!

Skaten
En tot slot, skaten! Ook al ben ik er niet heel goed in, leuk vind ik het wel!

Barcelona

Links een foto van mij op MACBA en rechts ben ik aan het skaten voor het appartement

Dit waren de zestien dingen waar ik gelukkig van word. Best een leuk lijstje om later eens op terug te kijken denk ik! Dat vind ik ook zo leuk aan schrijven en het bloggen, ik kan alles zelf weer teruglezen.

Ik vond het tof om deel te nemen aan de bloggers boot camp, maar ik weet nog niet of ik volgend jaar weer mee ga doen. Ik vond de onderwerpen niet zo goed bij mijzelf passen en naar mijn idee waren ze ook wat zwaar voor mijn blog. Ik schrijf normaal wat meer over de luchtigere dingen, of over iets wat ik nu mee maak, maar nu had ik een beetje het gevoel alsof ik steeds terug moest gaan naar het verleden en dat sprak mij niet zo aan.

Je kunt hier de vorige opdrachten van de bloggers boot camp nog eens rustig na lezen:

Week 1 – Nee zeggen
Week 2 – 3 boeken van waarde
Week 3 – Doorzetten

Dit was dus de laatste opdracht van de bloggers boot camp 🙂

Welk onderwerp vond jij uiteindelijk het meest interessant?

♥ – Tini