cascais, laatste

Snapshots #8 – Mijn laatste week in Lissabon

Het is zover! Vandaag om 19:40u zit ik in het vliegtuig terug naar het koude kikkerlandje! Maar voordat ik jullie ga lastigvallen met mijn nieuwe avonturen in Nederland is het tijd om afscheid te nemen van Lissabon en nog even terug te kijken op mijn laatste weekje. 

Maandag

Ik besloot om de wijk Alfama nog eens door te lopen. Mijn eerste week in Lissabon verbleven mijn moeder en ik in deze wijk, maar ik hoorde dat er nog veel meer te zien is, dan wij destijds aan toe zijn gekomen. Het was voor het eerst sinds een aantal weken weer eens prachtig weer met een mooie blauwe lucht. Het was zelfs zo warm dat ik lekker zonder jas of vest door de straten kon lopen.
Alfama
Alfama is een wijk die bekend staat om de vele graffiti op de muren en dat was te merken! Bepaalde straten zitten er helemaal onder. Er zijn veel straten met lelijke graffiti, maar er zijn ook straten met de meest mooie kunstwerken op de muren. Heel gaaf om te zien!
Alfama
Het geeft kleur aan de straten, die veelal in verval zijn geraakt. Ik zou willen dat we in Nederland zoveel kleurrijke straten met mooie graffiti zouden hebben. Hier worden er zelfs artiesten betaald om de straten te voorzien van een mooi kunstwerk. Naar mijn weten gebeurd dit in Nederland echt vrijwel nooit.
Alfama
In Nederland worden vervallen panden vaak meteen gesloopt, of een stel krakers trekt in een verlaten pand, maar in Lissabon laten ze oude, lege panden gewoon met rust. Er zijn soms complete straten met alleen maar lege, vervallen gebouwen. Ik vind dit persoonlijk echt prachtig, het geeft charme en het is vaak ook heel fotogeniek. Helaas worden dit soort panden in Nederland platgegooid of trekken er een stel krakers is. Heel jammer. Mocht je een fotograaf zijn met een liefde voor Urban Exploring fotografie, dan kan ik je zeker een tripje naar Lissabon aanraden!

Dinsdag

Ik wilde deze dag eigenlijk mijn haar gaan verven, maar ik had nog geen handschoentjes. Ik vergat ze iedere keer te kopen bij de supermarkt, dus ik moest nog maar een dagje rondlopen met vervaagd roze haar. Toch moet ik zeggen dat het er na vijf weken nog echt heel erg mooi in zat! Het merendeel was vervaagd naar een mooie zachte roze kleur, maar op de een of andere manier zaten er twee plukken tussen die al weer bijna compleet blond waren.

In de avond had ik mijn afscheidsetentje met Carolin en Annalisa. We gingen naar mijn favoriete Sushi restaurantje waar we ons weer helemaal hebben volgepropt met Sushi en grill gerechtjes. Heerlijk! Als toetje kon Italiaans ijs van Davvero natuurlijk niet ontbreken. Davvero is mijn favoriete ijssalon in Lissabon, ik heb daar flink wat calorieën naar binnengewerkt, maar het was het waard, haha!
dinsdag
Na het eten gingen we met z’n allen nog een drankje doen en kwamen Elena en Sara ons nog vergezellen. We gingen naar een leuke cafeetje waar ze allemaal verschillende kamers hadden. Ik spotte een mini bibliotheek, een tijgerprint kamer en een kamer waar ook in kon worden gepaaldanst. Wij namen uiteindelijk plaats in de kamer wat later een Fortune Teller kamer bleek te zijn. Echt een heel toffe tent, maar wel vreselijk duur. Een cola kostte al €3,-. Een cafeetje mag dan nog zo speciaal zijn, maar dit vind ik echt geen normale prijzen meer. Gelukkig was het wel enorm gezellig, dus die dure prijzen waren we al snel weer vergeten.
Elena, ik, Annalisa, Carolin, Sara

Woensdag

Vandaag ging ik eindelijk mijn haar bijkleuren. En dat is ook meteen het enige wat ik die dag gedaan heb. Het regende namelijk, dus het was gewoon zo’n typisch thuis blijf dagje. Voor de mensen die het willen weten, ik heb de kleuren Cerise en Flamingo Pink van La Riche Directions gebruikt.
haar verven

Donderdag

Mijn geheugen laat me even in de steek. Ik heb werkelijk waar geen idee wat ik gedaan heb! Ook heb ik geen foto’s van donderdag, dus ik zal wel lekker een dagje Netflix gekeken hebben, omdat het regende, haha.

Vrijdag

De laatste dag dat ik naar school moest, wat echt nergens op sloeg. Het bleek dat we alleen ons werk voor Project Photography konden ophalen en daarna konden we weer vertrekken. We kregen nog geen cijfers en daar baalden we enorm van, nog even afwachten dus.

Na school besloot ik om voor de laatste keer nog even naar Colombo te gaan. Klasgenootje Joana ging met mij mee, want ze woont er dichtbij en ze had verder niets te doen, dus lekker gezellig met z’n tweeën door de gigantische mall slenteren. Terwijl we aan het rondkijken waren zei Joana dat we na het shoppen nog wel even naar Benfica Stadium konden gaan. Zij werkt hier en kon mij daardoor een gratis rondleiding geven, echt super leuk! Helaas was het stadium zelf niet verlicht, dus ik kon niet echt foto;s maken, maar de binnenkant was ook wel leuk om te zien. Er zit onder andere een gym, een zwembad, nagelsalon en massagesalon in. De voetbalclub van Lissabon heeft een adelaar als mascotte en dat zag je werkelijk waar overal terug.
Colombo shoppingmall en Benfica
Waar ik een beetje van in shock was, is dat er in de winkel waar je supporter items kunt kopen, de echte mascotte te zien is. Er zit dus gewoon een levende adelaar op een stokje in de winkel. Hij heeft van die ooglapjes op zodat ie niets kan zien, ik vond het echt heel sneu om te zien. Mensen konden betalen om met de adelaar op de foto te kunnen, hij word dus echt gebruik als attractie, beetje jammer..

Zaterdag

Ik was in al die maanden dat ik hier ben nog nooit naar Cascais geweest, dus daar moest echt verandering in komen. Je kunt niet naar Lissabon gaan en dan Cascais overslaan. Dus last-minute nog even een tripje naar Cascais gepland met Joana, haar broer Marcelo en haar beste vriendin Andreia. Het was echt super gezellig en we hebben best veel kunnen zien!
Ik, Marcel, Joana, Andreiacascais
Het meest indrukwekkende vond ik nog wel Boca do Inferno, ook wel Hell’s Mouth genoemd. Een prachtig uitzicht met gigantisch hoge golven. Ook heb ik dolfijnen gespot! Ik baalde dat ik mijn nieuwe zoomlens niet had meegenomen, als ik van te voren had geweten dat er dolfijnen zouden rond zwemmen, dan had ik die lens zeker meegenomen! Helaas waren ze nu te ver weg om op de foto te krijgen..
Boca do Inferno
Het was echt een prachtige dag, lekker warm, zo’n 20 graden en ik heb me enorm vermaakt!
cascais2

Zondag

En toen was het tijd om de koffers in te pakken! Het was even passen en meten, maar alles zit er in! Volgens mijn bagage weegschaal zit ik op 39 kilo, dus hopelijk is dat ook echt zo en sta ik niet ineens voor een (dure) verassing op het vliegveld haha!

Mijn laatste week in Lissabon is heel fijn geweest! Vooral Cascais was heel indrukwekkend en ik ben blij dat ik mijn laatste week zo positief heb kunnen afsluiten. Ik heb nog een paar mooie herinneringen gemaakt die ik zeker niet snel ga vergeten.

Zoals jullie weten heb ik het hier af en toe behoorlijk moeilijk gehad en ik moet ook heel eerlijk toegeven dat ik er wel klaar mee ben nu. Iedereen om mij heen is verdrietig dat ze weer terug naar huis moeten en ik lijk de enige te zijn die wel blij is dat ze weer naar huis mag en dat voelt ergens heel confronterend. Het lijkt ook niet echt geaccepteerd te worden, maar ach, niet mijn probleem, ik ga lekker naar huis! 😀

Het is tijd om het hoofdstuk af te sluiten en om aan een nieuw hoofdstuk in Nederland te beginnen! En daar heb ik enorm veel zin in!

Tot snel lieve mensen!

♥ – Tini