de taag, thuis

Wat ik ga doen als ik thuis ben

Ik kan het bijna niet geloven, maar morgen ga ik naar huis! En ik heb er echt enorm veel zin in, want er zijn heel veel dingen die ik ga doen en het leek mij leuk om dit met jullie te delen.

Het eerste wat ik wil gaan doen als ik geland ben, is kijken of ik nog ergens op Schiphol een patatje met pindasaus en een frikandel speciaal kan scoren. Ik land namelijk pas rond middernacht, dus ik hoop dat er nog iets open is waar ik dat kan halen, want ik kijk daar zo enorm naar uit! Hopelijk geeft mij dat ook genoeg energie om niet in slaap te vallen in de auto, rijdende voertuigen zijn namelijk als een slaappil voor mij. Vijf minuten en ik ben in coma, maar ik wil eigenlijk wakker blijven zodat wanneer ik eindelijk in het hoge noorden ben, ik meteen heerlijk in slaap kan vallen op mijn eigen, zachte bedje.

De volgende dag wil ik vroeg op staan, zodat ik eerst even Jerry Lee een flinke knuffel kan geven en daarna eindelijk weer een fatsoenlijk Nederlands ontbijtje naar binnen kan werken. Ik hoop dat mijn moeder suikerbrood heeft gehaald, want dat zou mijn ochtend al helemaal goed maken, maar zo niet, dan haal ik het later op de dag zelf nog wel even.

In de middag ga ik met mijn moeder naar Leeuwarden om mijn huurcontract voor mijn nieuwe appartementje te tekenen en de sleutels in ontvangst te nemen! Het was even stressen, maar ik ben echt blij dat ik dit appartement toch nog heb weten te bemachtigen! Ik zal mijn eerste week dat ik weer thuis ben dus vooral aan het klussen zijn. Het appartement is nog niet zo lang geleden gerenoveerd, maar de vorige bewoners hebben alles in een vies creme kleurtje geverfd en het behang er maar half afgehaald, dus de muren moeten worden voorzien van een vers likje verf en een nieuw behangetje. En de vloer is nog helemaal kaal dus er moet ook laminaat en vloerbedekking gehaald worden. Ik kan niet wachten om naar de Action en Ikea te gaan om wat nieuwe spulletje te halen voor in mijn appartementje!

Ik kijk ook enorm uit naar het doen van boodschappen! Kan je het je voorstellen? Uitkijken naar het doen van boodschappen? Normaal heb ik hier echt een hekel aan, maar nu ga ik uitgebreid de tijd nemen om alles weer even in mij op te nemen en weer mijn vertrouwde producten te kunnen kopen. Vooral normaal brood en yoghurt staan hoog op mijn lijstje. Ook drop, pindakaas en hagelslag/vlokken heb ik enorm gemist en ga ik dus sowieso kopen! Oh en limonade! Ze kennen in Lissabon namelijk niet echt aanmaak limonade zoals bijvoorbeeld Carvan Cevitan en dit mis ik echt enorm!

Maar behalve klussen en boodschappen doen zijn er ook nog genoeg anderen dingen waar ik naar uit kijk. Zo heb ik nog steeds Star Wars – The Force Awakens niet gezien. Ik durfde hem hier in Lissabon niet te kijken, in verband met de ondertiteling. Als je Star Wars kent, dan weet je dat er af en toe wezens in voor komen die niet Engels spreken, maarja als de ondertiteling dan in het Portugees is, heb ik er dus niet zo veel aan. Ik ga dus zo snel mogelijk naar de bioscoop om de film alsnog te zien.

Ook wil ik natuurlijk zo snel mogelijk mijn vrienden weer zien, maar dit zou nog best een weekje langer kunnen duren, omdat mijn OV nog niet geldig is wanneer ik terug ben, maar we zullen zien! Ik kan in ieder geval niet wachten om weer lekker spontaan met iedereen te kunnen afspreken.

Ook kijk ik uit naar de kleine dingetjes die ik heb gemist, zoals keihard muziek aanzetten en lekker meezingen. Of een halve dag rondlopen in alleen een veel te groot t-shirt. (Iets met lazy sundays)   Ik ben blij dat ik weer een eigen plekje heb, zonder huisgenoten. Ik kijk er naar uit om te kunnen wassen wanneer ik dat wil, te kunnen douchen zonder eerst haar uit het putje te moeten halen en om te kunnen koken zonder eerst te moeten afwassen. Het is een ding wat zeker is, ik en huisgenoten gaan gewoon niet samen 😉 Tenzij ze harig zijn en miauwen of blaffen!

En tot slot, het gene waar ik het meest naar uit kijk. Het ophalen van mijn lieve Nuka. Jeetje wat heb ik mijn lieve fluffy katje gemist het afgelopen halfjaar! Ik wist dat ik het moeilijk zou vinden, maar zó moeilijk had ik niet verwacht. Ik mis hem naast me op de bank, of op bed bij mijn voeten. Vooral wanneer ik mij rot voelde, mistte ik hem enorm. Gelukkig is er heel goed op hem gepast door een lieve vriendin van mij en kan ik hem snel ophalen!

1 Februari begint het nieuwe semester al weer. Wat dus inhoud dat ik maar een klein weekje de tijd heb om mijn nieuwe plekje op te knappen en te verhuizen, maar dit komt vast goed. Voor het nieuwe semester heb ik gekozen voor de minor Concepting en ik ben erg benieuwd wat mij allemaal te wachten staat. Het zal in ieder geval behoorlijk wennen zijn om weer in groepsverband te moeten werken, geen vaste lestijden meer te hebben en om assessments te hebben in plaats van een eindbeoordeling.

Ik kijk in ieder geval overal enorm naar uit! En ik beloof bij deze dat ik gewoon door blijf bloggen over mijn leven, want er valt genoeg te vertellen! 🙂

♥ – Tini