opdracht

De allerlaatste opdracht

Vandaag deel ik met jullie mijn allerlaatste opdracht die ik gemaakt heb tijdens mijn semester hier in Lissabon! Voor het vak Multimedia Design moest ik namelijk opnieuw een animatie maken. Deze keer was het onderwerp vrij, maar de achterliggende gedachte moest wel zijn dat het een project zou worden waar je iets aan hebt en indien mogelijk zou kunnen blijven doorontwikkelen.

Ik koos er daarom voor om mijn CV te animeren. Op YouTube kom je heel veel toffe animaties tegen en zo nu en dan zit er ook een CV tussen. Deze animaties vind ik altijd tof om te zien en daarom leek het mij leuk om zelf mijn CV te animeren. Ik kreeg twee weken de tijd voor deze opdracht en heb het daarom vrij simpel gehouden.

Het resultaat is best leuk geworden, maar ik zou het nooit als een echte CV video naar een sollicitatie sturen. In ieder geval nu nog niet. Er ontbreken te veel onderdelen, zitten nog te veel foutjes in en de video is nog niet heel erg boeiend. Dit komt doordat ik mij nog steeds niet heel erg uit de voeten kan met After Effects, dus twee weken was voor mij tekort tijd om er echt iets spectaculairs van te maken.
CV deel 1Helaas is het bestand van de animatie enorm groot geworden en door de slechte Wi-Fi hier, kon ik het bestand niet naar mijn YouTube kanaal uploaden. Ik moest eerst mijn After Effects bestand exporteren naar Premiere en vanuit dat programma er een kleiner bestand van maken. Dit ging alleen niet helemaal goed. Ik heb mijn werk denk ik wel op acht verschillende manieren geëxporteerd, maar de kleuren van de animatie worden door Premiere enorm veranderd. Hierdoor ziet de animatie er vreselijk uit! Ik wilde daarom de animatie eigenlijk ook niet delen, maar ik doe het toch, zodat je een indruk hebt van hoe het eruit ziet.

Houdt dus in gedachten dat de kleuren in de video NIET kloppen!! De juiste kleuren zijn de kleuren die je ziet in de afbeeldingen in dit artikelen. Oorspronkelijk had het dus een stuk donkerder moeten zijn, maar op de een of andere manier wordt het in de video heel licht en vloeken de kleuren enorm met elkaar. Mocht iemand veel verstand hebben van After Effects en/of Premiere en weten hoe ik dit kan oplossen, dan zou ik het tof vinden als je een reactie achter laat, of even contact met mij opneemt via mijn contactformulier. 🙂 *EDIT: Ik heb de video offline gehaald, dus deze kan je helaas niet meer bekijken.*

Ik hoop in Nederland het grote bestand alsnog naar YouTube te kunnen uploaden, zodat ik uiteindelijk de goede versie met jullie kan delen, maar helaas moet het voorlopig even zo 🙁

Skillset
De professor was erg tevreden over mijn werk en gaf aan zeker al vooruitgang te zien in mijn animatie skills. Als verbeterpunten gaf hij aan om het geheel wat kleurrijker te maken in plaats van de drie gekozen kleuren aan te houden en wat meer te spelen met camera punten om het geheel wat dynamischer te maken. Feedback waar ik zeker wat mee kan en dus een volgende keer in mijn achterhoofd houdt. Over mijn CV zei hij overigens dat ik bij Premiere eigenlijk wel drie sterren mocht inkleuren, omdat hij vond dat ik daar enorm in ben gegroeid. Ik zag deze groei zelf niet, maar ik vond het natuurlijk wel heel fijn om te horen dat hij dat wel ziet. Soms ben je zoveel bezig met een programma dat je eigenlijk vergeet dat je al een stuk meer geleerd hebt dan je eigenlijk denkt.

Dit was mijn allerlaatste opdracht van alle vakken die ik gevolgd heb, wat dus betekend dat het semester er officieel op zit! Ik heb alles netjes ingeleverd en de cijfers worden binnenkort bekend gemaakt. Ik zal nog een apart artikel schrijven over welke cijfers ik uiteindelijk voor alle vakken gehaald heb en daarbij nog een kleine samenvatting schrijven wat ik van alle opdrachten vond.

Bedankt voor het lezen!

♥ – Tini