Carcavelos

Snapshots #7

De laatste week is aangebroken! Over 7 dagen zit ik in het vliegtuig terug naar Nederland, maar eerst blikken we nog even terug naar de afgelopen week! De week met deadlines, presentaties en vooral heel veel stress, maar ook heel erg leuk nieuws! 

Maandag

Op maandag had ik overdag vrij en besloot ik om naar Carcavelos te gaan. Het was echt prachtig weer en ondanks dat het slechts 16 graden was, kon ik zonder jas over het strand lopen! Het voelde echt weer even zomer en dat was heel erg fijn. Ik maakte veel foto’s van het water, want deze had ik nog nodig voor een project waar ik deze week nog hard aan moest werken.

Nadat ik weer thuis was, ben ik meteen wat foto’s gaan editen en aan het eind van de middag had ik met Carolin afgesproken om te filmen voor mijn Fashion film! Het was echt een super fijne dag en goede start van de week. 🙂
Carcavelos, strand, Lissabon

Dinsdag

Op dinsdag had ik mijn laatste theorie les van Fashion Photography en daar was ik enorm blij mee. Deze lessen zijn echt zo saai geweest en ik heb er helemaal niets geleerd, echt jammer. Na de les had ik nog een photoshoot, want Joana had mij gevraagd om model te staan voor de studio shoot opdracht. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen! Het was een super leuke shoot en ik ben benieuwd naar de resultaten. Ik kreeg van veel mensen de opmerking dat ik een supertof shirt aan had die dag, maar gek genoeg hebben we hier helemaal geen foto’s mee gemaakt, beetje jammer, haha! Uiteraard houd ik jullie op de hoogte als de foto’s van de shoot klaar zijn 😉
Star wars raglan

Woensdag

Het was weer tijd voor Photography Project en we spraken deze les over de laatste kleine dingetjes. Op vrijdag moesten we ons werk namelijk presenteren en vandaag konden we laten zien of we er klaar voor waren etc. Na de les ben ik met een klasgenoot naar een printshop gegaan om te kijken naar een speciaal soort papier, cotton paper, om mijn werk op af te laten drukken. De shop die een docent ons had aangeraden was echter enorm duur, €18- voor een a3 print op cotton paper. Het papier is echt heel mooi, maar ik heb niet zoveel geld over voor een print dat ik waarschijnlijk niet eens meer mee naar huis kan nemen, dus ik besloot een andere printshop te zoeken met goedkopere tarieven. Terwijl we terug naar de metro liepen viel het me ineens op dat de wijk waarin we liepen me heel erg aan San Francesco deed denken. Ik ben nog nooit naar San Francesco geweest, maar toch deed het mij er aan denken en mijn klasgenoot was het met me eens.
Lisbon

Donderdag

Wat een vreselijke dag was dit! Wekenlang had ik naar deze dag uitgekeken, want mijn beste vrienden Ferdinand en Sanne zouden nog even last-minute een weekendje langskomen, maar ik had nooit verwacht dat het uiteindelijk helemaal geen leuke dag zou zijn. Door een heftig ongeluk op de snelweg in Nederland moesten mijn vrienden enorm omrijden om bij het vliegveld te kunnen komen, waardoor ze hun vlucht gemist hebben. Ik werd dus door ze wakker gebeld met het nieuws dat ze waarschijnlijk niet meer zouden komen. Ze hebben nog geprobeerd om hun tickets om te boeken, maar helaas is dat niet meer gelukt.

Na dit nieuws was ik best wel verdrietig, maar tijd om er echt bij stil te staan had ik niet, want ik werd vlak na hun telefoontje ook door mijn moeder gebeld. Zij was namens mij bij de woningbouw om alles te regelen voor mijn nieuwe appartement, maar er was iets niet goed gegaan waardoor ik het nieuws kreeg dat ik het appartement waarschijnlijk niet zou krijgen. Er waren twee documenten niet in orde en ik heb uiteindelijk de woningbouw zover gekregen om mij nog een aantal dagen de tijd te geven om het alsnog te regelen, maar eigenlijk ging ik er al vanuit dat het niks meer zou worden. Ik was dus enorm gefrustreerd en verdrietig donderdag en had echt geen zin meer in de dag die eigenlijk heel erg leuk had moeten zijn.

Vrijdag

Ik ben donderdag keihard bezig geweest om de documenten nog op orde te krijgen en op vrijdag om half 9 in de ochtend, na een extreem korte nacht, kreeg ik een telefoontje van mijn moeder. Ze had gebeld met de woningbouw om te vragen of de documenten goed waren aangekomen en dat was het geval. Oftewel: IK HEB EEN HUIS!!

Het heeft me qua stress tien jaar van mijn leven gekost, maar yes! Ik heb een huis! Ik ben zo enorm blij! De reden dat ik juist dit huis zo graag wilde is, omdat het niet duur is, twee slaapkamers heeft, op de hoek zit én pas gerenoveerd is. Mijn studio waar ik vier jaar gewoond heb, was enorm oud, met een vieze, bruin betegelde badkamer, dus toen ik op de foto’s zag dat de badkamer praktisch nieuw was, werd ik zó enthousiast, dus ik wilde het echt heel graag hebben. Ik ben echt opgelucht dat het toch nog gelukt is en ben in gedachten al helemaal bezig met inrichten en dergelijke. Het huurcontract ga ik tekenen op de eerste dag dat ik weer terug ben in Nederland, dus ik kan dan meteen aan de slag met schoonmaken, schilderen en verhuizen, zin in! Hieronder vast een sneakpreview van mijn nieuwe thuis 🙂 Het is trouwens een appartementje op de derde verdieping in Leeuwarden.
nieuw appartementNa dit leuke nieuws kon mijn dag eigenlijk niet meer stuk. Ook kon ik me nergens meer op concentreren, maar helaas moest dat wel, want ik had vandaag mijn eindpresentatie voor Photography Project. Ik vond het een beetje vreemd hoe het allemaal ging, want er was een klein tafeltje voor in het lokaal waar je dan werk op moest leggen en dan kon iedereen er in een kring omheen staan terwijl je je verhaal deed. Aan het eind van de presentaties zei de professor dat hij het jammer vond dat we niet meer moeite hadden gestoken in de presentaties en ik werd toen van binnen echt boos. Elke mogelijke optie die ik van te voren besproken had om mijn presentatie te doen werd namelijk afgekeurd en nu ineens waren de presentaties niet goed genoeg. Heel raar. Ik ben benieuwd wat voor eindcijfer ik voor mijn project krijg.
IMG_6876

Zaterdag & zondag

Het is heel erg saai, maar ik heb dit afgelopen weekend echt niets gedaan, want ik was druk bezig met editen voor mijn laatste opdracht van Multimedia Design. Zondagavond heb ik het eindelijk kunnen afronden en ik ben redelijk tevreden. Ik vind After Effects nog steeds een lastig programma, maar ik begin er wel steeds meer de lol van in te zien en ga er waarschijnlijk wel vaker gebruik van proberen te maken. Binnenkort komt de animatie online, dus stay tuned!
IMG_6890

En dat was ‘m weer voor deze week! Mijn allerlaatste week in Lissabon is aangebroken! Vandaag moet ik mijn animatie presenteren, morgen ga ik met Carolin & Annalisa voor het laatst sushi eten, om afscheid van elkaar te nemen en de rest van de week heb ik nog niet echt een planning. Wel wil ik nog heel graag naar Cascais, dus ik hoop dat zaterdag te kunnen doen, omdat het dan waarschijnlijk 19 graden wordt en dat zou perfect zijn!

Dus, volgende week ook de laatste snapshots van Lissabon! Deze week komen er trouwens ook weer genoeg leuke artikelen online op mijn blog dus ik zou zeggen,

Stay tuned!

♥ – Tini