Pink Street, populaire uitgaansstraat in Lissabon

10x wat ik NIET ga missen aan Lissabon

Het einde is echt in zicht nu! Nog een kleine twee weken en dan ben ik weer in mijn vertrouwde kikkerlandje. Lissabon is prachtig, maar er zijn zeker een aantal dingen die ik niet ga missen, hier komen ze!

♦ Supermarkten

Tja, geen verrassing lijkt me? Ik kan niet wachten om weer naar de Appie te kunnen met hun heerlijk, uitgebreide assortiment aan producten.

♦ Mijn harde matras

OH MY GOD! Ik ga zó lekker slapen als ik weer thuis ben! Dit matras was echt niet oké hoor. Ik ben een buikslaper en dat was vrijwel onmogelijk hier, ik kan niet wachten op mijn zachte matrasje in NL!

♦ Huisgenoten

Nooit weer. Ik had natuurlijk al meer dan 4,5 jaar niet meer met een huisgenoot gewoond, maar ik wist niet dat het zo erg kon zijn. Ik ga ze niet missen in ieder geval. Vooral de vreselijke rommel en de smerige badkamer ga ik absoluut niet missen, haha! De drie weken dat zij naar hun ouders terug waren vanwege Kerst, waren de beste drie weken hier ooit, haha!

♦ Het water

Heerlijk om straks weer zonder na te denken water uit de kraan te drinken. Het kraanwater in Lissabon bevat erg veel ijzer en kalk en dat is te merken. Het proeft niet alleen raar, maar het ruikt ook een beetje gek. Het water in Lissabon is ook niet zo goed voor mijn huid en haar geweest. Vooral de eerste weken had ik enorm last van haaruitval en een onrustige huid.

♦ De stank

Jeetje, wat kan Lissabon stinken joh! Vooral wanneer het heel lang droog geweest. Vooral ’s avonds komen de meest vreemde geuren naar boven. Ook de vislucht in de supermarkt en markten ga ik niet missen.

♦ Onbeschofte mensen

Het zijn er niet veel hoor, maar als je er eentje tegenkomt is het ook meteen de meest onbeschofte asshole die je je maar kunt bedenken, ja de inwoners van Lissabon kunnen enorm onvriendelijk zijn en ik ga dat dus zeker niet missen.

♦ Ongemotiveerde jongeren/docenten

Als je denkt dat sommige CMD-ers laks en ongemotiveerd zijn, zou je eens weekje moeten meelopen op IADE. Jeez wat zijn de jongeren hier lui zeg. Ze komen altijd te laat en zijn te beroerd echt iets te doen voor hun opdrachten, maar ondertussen wel zeuren dat het niet eerlijk is dat de Erasmus studenten altijd zoveel punten krijgen. Vind je het gek? Wij doen tenminste wat..

♦ Lopen

Ik mis m’n fiets. In Lissabon is het bijna onmogelijk om te fietsen, het kan wel hoor, maar het is niet echt veilig. Automobilisten rijden vrij roekeloos en houden met niemand rekening, behalve zichzelf. Daarnaast is heuvel af met de fiets nog wel leuk, maar heuvel op word je volgens mij ook niet vrolijk van.. Lopen is soms al erg genoeg haha

♦ Het uitgaansleven

Nu moet ik toegeven dat ik sowieso niet zo veel uit ga, maar áls ik uitga dan heb ik het wel altijd heel erg leuk. Hier ben ik twee keer uit geweest en ik vond het vreselijk. Mannen zijn enorm handtastelijk in de club en je word constant van top tot teen bekeken. Natuurlijk gebeurd dit in Nederland net zo goed, maar hier is het wel heel extreem. De mannen in Nederland hebben tenminste nog enigszins respect voor vrouwen door ze niet zomaar te betasten, maar hier lijken ze geen grammetje respect voor vrouwen te hebben.

Ook is het uitgaansleven in Lissabon een stuk minder vriendelijk. Zorg ervoor dat je vriendelijk blijft richting portiers, want ze zijn niet vies van een vechtpartij. Ik heb meerdere mensen met een blauw oog de clubs zien verlaten, echt heel erg.

♦ Straatverkopers

In Nederland schijnen jullie gek te worden van Hellofresh, hier word je gek van de selfiesticks/zonnebrillen die je om de haverklap worden aangeboden. Ook proberen ze op vrijwel iedere hoek van de straat je wiet aan te smeren. Nee, Nederland doet het vergeleken met Portugal dan toch een stuk minder opdringerig

Zo dat waren de tien dingen die ik niet ga missen aan Lissabon. En geen zorgen hoor, er zijn ook heel veel toffe dingen in Lissabon die ik wél ga missen, maar die lees je volgende week!

Ik ben benieuwd wat jullie van mijn lijstje vinden en als je Lissabon ook bezocht heb, of je misschien punten herkent die je zelf ook absoluut niet mist. Laat het me weten in de comments, ik ben benieuwd!

Stay tuned!

♥ – Tini