sintra

Snapshots #5

Het is weer tijd voor een weekoverzicht! Deze keer is ie extra lang, want ik heb vorig week overgeslagen! Mijn week voor kerst was niet zo heel interessant en ik was ook vergeten foto’s te maken, waardoor ik niet echt veel had om te laten zien. Vandaar dat ik deze keer een twee weken overzicht voor jullie heb met extra veel foto’s! Dus ik zou zeggen; ga er maar even lekker voor zitten ūüôā¬†

We gaan even terug naar maandag 21 december 2015 , waar deze snapshots serie begint. Die dag ging ik met mijn Duitse vriendin Carolin naar Sintra! We spraken af op station Rossio en voordat we de trein naar Sintra namen, dronken we eerst nog even een lekkere warme Honey & Almond Hot Chocolate.

sintraHet was echt een prachtige dag. We hebben Parque Pena en Palacio da Pena bezocht.  In Parque Pena was ook Chalet Countess of Edla te bezichtigen. Een heel kitsch chalet, maar wel leuk om te zien. Je moet voor dit chalet extra entree betalen. Normaal gesproken is dat 6 euro, maar op de dag dat wij er waren kon je voor 2 euro een ticket kopen. Trust me, als je er 6 euro voor betaald is het de moeite eigenlijk niet waard. Het zag er wel heel mooi uit, maar het was niet echt heel bijzonder, vooral heel klein eigenlijk.
Chalet countess EdlaBehalve het chalet, was er ook nog een verblijf voor geitjes en een grote manage. Ik vond het superleuk eindelijk weer eens boerderij dieren te zien, want in de stad zie je echt nauwelijks dieren en ik begin te merken dat ik dit vervelend vind. Ik ben gewoon iemand die graag dieren om haar heen heeft.

Parque Pena alleen was al enorm groot en we hebben er denk ik wel 3 uren rond gelopen. We namen uitgebreid de tijd, want we hadden toch geen haast. Na een heel lange tijd naar boven lopen, kwamen we uiteindelijk aan op het hoogste punt, waar we Palacio da Pena konden bezoeken. Palacio da Pena is het meest kleurrijke paleis van heel Sintra en bijna van ieder punt in Sintra ook wel te zien. Het valt niet te missen!
sintra2De binnenkant was net zo kleurrijk als de buitenkant, met veel kitsch en mooie tegeltjes met printjes. Echt heel mooi om te zien. Ook had het paleis wat rustigere kamers natuurlijk, maar je kon duidelijk zien dat het paleis veel verschillende invloeden uit allerlei¬†culturen heeft verwerkt. Het paleis heeft een prachtig uitzicht over heel Sintra en wij waren er precies rond zonsondergang, wat voor een nog mooie beeld zorgde. IMG_62392Na ons avontuur in Sintra waren we helemaal kapot. We hadden eigenlijk het plan om bij Pizzahut te gaan eten, maar er was weer eens iets mis gegaan in Nederland bij de Belastingdienst waardoor ik mijn geld nog niet binnen had gekregen en dus een beetje om mijn geld moest denken. We kozen er daarom voor om terug naar Carolin’s huis te gaan en een goedkope pizza in de oven te doen.

Nadat we wat gegeten hadden was het tijd om mijn haar te verven! Voor de oplettende lezer, ik heb in de vorige snapshots verteld dat ik één dingetje gekocht had tijdens het shoppen, maar dat het nog even een verrassing was wat het precies was. Inmiddels heb je het waarschijnlijk al door, maar het was dus haarverf! Carolin heeft mijn haar roze geverfd en het pakte echt heel mooi uit! In mijn roots zit Cerise en in de punten Pink Flamingo. Beide kleuren zijn van La Riche Directions.  Ik ben echt heel blij met het eindresultaat en voel me nu weer écht Tini.
Pink hairIk heb namelijk zo’n beetje heel mijn puberteit felle kleurtjes in mijn haar gehad, maar toen ik een HBO studie ging doen, vond ik dit niet professioneel¬†overkomen, waardoor ik het op mijn 22e neutraal bruin heb geverfd. Toch heb ik dat altijd jammer gevonden, dus vandaar dat er nu weer een kleurtje in zit! En zo heel veel maakt het tegenwoordig gelukkig ook niet meer uit ūüôā

Eerste Kerstdag

Zo, dat was een heel lange beschrijving van maandag 21 december, maar de rest van de week was nogal saai eerlijk gezegd. Ik heb niet heel veel uitgespookt, behalve wachten op mijn beste vriendin. Dus we springen even vooruit in de tijd naar donderdag 25 december 2015. De avond dat Chantal, mijn beste vriendin, aankwam in Lissabon!

Ik was echt super blij, want we hadden elkaar al dik vier maanden niet gezien en we werden er helemaal gek van! Wij zijn van die typische vriendinnen dat als we ons vervelen, we compleet random afspreken. Heerlijk vind ik dat!

Toen ze aankwam zijn we eerst wat gaan drinken bij Starbucks. We hadden hartstikke veel lol, want de jongen die ons hielp was overduidelijk met mij aan het flirten. Hij gaf zelfs een knipoog nadat ik afgerekend had, haha! Toen ik even later mijn Honey & Almond Hot Chocolate kreeg, bleek dat hij niet alleen mijn naam goed geschreven had, maar er ook nog een hartje had bij getekend, wij gingen echt stuk van het lachen, haha! Gelukkig was het een knappe jongen, anders was het een beetje jammer geweest :p
IMG_6130Toen we onze drankjes hadden opgedronken¬†gingen we richting mijn huis, waar Chantal een aantal dingen aan mij gaf, waaronder Cup a soup en van die crunchy soepballetjes en een zakje drop! Echt heel fijn. En ze had natuurlijk mijn nieuwe lens mee! Een tijdje geleden bestelde ik deze, maar ik vond het te riskant om zo’n dure aankoop in Lissabon te doen, dus heb de lens in Nederland besteld en naar Chantal laten opsturen zodat zij hem voor mij mee kon nemen. Het is de Canon EF-S 55-250mm¬†f/4-5.6¬†IS STM. Ik heb ‘m inmiddels al even getest en het is echt een fijne lens!

Tweede Kerstdag

De volgende dag hadden we een drukke dag, want we gingen uiteraard¬†toeristisch doen, maar ik moest ook nog een opdracht voor school doen en daar had ik Chantal bij nodig, want zij stond model voor mij. We hebben een groot deel van de stad gezien, Pra√ßa de Comerci√≥, Pra√ßa dom Pedro IV, Rossio station, Pra√ßa Restauradores en natuurlijk de dure winkelstraat Avenida da Liberdade. Ook liet ik haar de mooie uitkijkplaats Miradouro do S√£o Pedro de Alc√Ęntara zien.
IMG_6380We wilden ook graag nog wat gaan drinken in het Hardrock Café, omdat ik hier nog helemaal niet geweest was en het leek me leuk om dat samen te doen, maar het was enorm druk! Er was blijkbaar een één of ander evenement in de binnenstad, waardoor we nauwelijks door de straten heen konden lopen. Dus Hardrock Café moet later nog maar eens.

We gingen rond etenstijd weer naar huis en besloten een pizza te halen, die we lekker hebben opgegeten tijdens het kijken van Hotel Transylvania 2. Super leuke film trouwens, een aanrader mocht je deze nog niet gezien hebben.

Zondag 27 december

De volgende dag hadden we weer een drukke planning. Eerst zijn we naar Oceanarió de Lisboa geweest. Inderdaad, voor mij een tweede keer, maar ik vond dat alleen maar leuk, omdat het de eerste keer zoveel indruk op me had gemaakt. Helaas was het deze dag wel enorm druk, maar toch was het tof om alles weer even te zien.
oceanarioIk zag deze keer ook weer heel andere dieren. Het leek wel alsof de vissen een stuk actiever waren dan de eerste keer dat ik er was, dus dat maakte het voor mij extra leuk. Toen we weer uit het aquarium liepen, liepen we langs het water terug naar het metro station waar ik ineens allemaal kwallen en vissen zag zwemmen. Lissabon heeft echt enorm veel kwallen en ze zijn ook mega groot! Ik spot ze 9 van de 10 keer wanneer ik langs water loop.
oceanario2We namen de metro niet terug naar mijn huis, maar naar Shoppingmall Colombo, want er moest even serieus geshopt worden! En dat hebben we gedaan! We zijn allebei heel goed geslaagd. Chantal heeft onder andere mooie Nike’s en een top gekocht en ik kocht een Star Wars raglan, een mooie kanten top en een pleather¬†rokje. Ja, ik heb een pleather rokjes addiction, want dit is de tweede pleather rok die ik hier gekocht heb en de derde in mijn kledingkast, haha!

In september was ik jarig en Chantal was in oktober jarig. Ze kreeg van mij een nieuwe Mac lipstick in de kleur, Brave. Ze is namelijk gek op lipsticks van Mac, dus ik wist dat ik dan goed zou zitten. Zelf wist ik niet wat ik van haar wilde voor mijn verjaardag, maar toen we in de Primark waren werd ik op slag verliefd op een lekker warm deken en dus kreeg ik deze van Chantal! Hij is zó lekker zacht en enorm warm, wat superfijn is, want mijn kamer is nogal koud en het kleine kacheltje wat ik heb doet ook niet heel veel, dus dit is super fijn! Thanks Chantie!
outfitNa al het shoppen waren we echt helemaal uitgeput. We hebben gegeten in de mall, nog een paar laatste winkels bezocht en zijn toen richting mijn huis gegaan waar we uitgeput op bed nog een filmpje gekeken hebben.

Maandag 28 december

Gelukkig konden we de volgende dag uitslapen. We hadden namelijk niet echt iets in de planning staan, behalve nog wat foto’s schieten voor mijn opdracht. Helaas was het echt heel slecht weer die dag, waardoor dat allemaal een beetje snel moest, maar gelukkig was het resultaat uiteindelijk wel heel mooi! Nadat ik de foto’s had gemaakt, namen we nog even een kijkje in de H&M en ploften uiteindelijk nog even bij de Starbucks op de bank. Daarna gingen we weer richting mijn huis waar Chantal haar koffer al weer moest inpakken en we nog een serie hebben gekeken. We moesten echt heel vroeg op de volgende dag, dus we gingen redelijk op tijd naar bed.

Dinsdag 29 december

Om 06:00u ging de wekker. ‘Kill me now’ is wat ik dacht. Sinds ik in Lissabon woon is mijn slaapritme echt verpest en ik ben hier nog nooit z√≥ vroeg uit bed geweest. We maakten ons snel klaar en vertrokken toen naar het vliegveld, waar we er achter kwamen dat haar vlucht verplaatst was naar Terminal 2. Ik was lichtelijk in paniek, want ik dacht dat het echt super ver weg was, maar het was gelukkig maar 5 minuten verderop en er ging een gratis shuttle bus naar toe.

Toen we aankwamen en Chantal ellendig lang in de rij moest staan om in te checken en daarna ook in een enorm lange rij voor de douane moest wachten, hebben we afscheid genomen en ben ik weer richting huis gegaan. Ik had mijn camera mee genomen om de nieuwe lens te testen en maakte een aantal foto’s bij de Taag. Omdat het zo vroeg was (rond 9.30/10:00u) had ik een ander uitzicht dan dat ik gewend was. Het was nog redelijk mistig aan de overkant en dat zag er best tof uit.
Taagg

vogel2Ik deed daarna wat boodschappen en heb de hele dag een beetje series gekeken en gewerkt aan mijn blog. Ook ging ik aan de slag met de foto’s die ik van Chantal had gemaakt en ik ben heel tevreden met het eindresultaat. Daarna was het tijd om mijn kamer op te ruimen, want altijd als er iemand blijft logeren is het daarna een enorme bende, maar gelukkig was het binnen no time opgeruimd. Ik was echt heel moe en mijn lichaam was helemaal in de war van het vroege opstaan dus voor het eerst in tijden ging ik uit mezelf om 23:20u al naar bed. Een hele prestatie!

Woensdag 30 december

Toch werd ik weer redelijk laat wakker, rond 11:00u. Ik deed het wederom lekker rustig aan, een kleine wandeling gemaakt buiten, een wasje gedraaid en weer een serie gekeken. Sons of Anarchy heb ik inmiddels al lang uitgekeken, maar mijn nieuwe verslaving is Heart of Dixie!

Donderdag 31 december

En ineens was het Oudjaarsdag! Jeetje, wat ging dat ineens snel! Ik deed het rustig aan die dag, want de plannen die eerst gemaakt waren, waren gecanceld. Ik maakte me dus heel rustig klaar, heb denk ik wel 6 verschillende outfits aangehad en weer omgewisseld voor een nieuwe, maar uiteindelijk werd het mijn nieuwe rokje met de kanten top en mijn nieuwe panty met stipjes patroon.

Op een gegevens moment ging ik me een beetje vervelen en ging ik (forever alone, lol!) stomme snapchat selfies maken met de nieuwe kerstfilters. Ik had de grootste lol met mezelf, het sloeg echt nergens op, maar ach je moet toch wat he!
snapchatOp een gegeven moment appte Elena mij of ik zin had om mee uit eten te gaan samen met twee van haar Italiaanse vrienden die bij haar op bezoek waren. Ik wilde heel graag mee, maar ik had geen zin om vet veel geld uit te geven aan eten en dus vroeg ik of ze het ook leuk vonden om bij mij thuis samen te koken en te eten en dat vonden ze ook een leuk idee.

Rond 21.00u kwamen ze bij mij thuis, hebben we pasta klaargemaakt en gezellig met z’n allen gegeten en gekletst. Rond 23.00u zijn we richting Miradouro de Santa Catharina gegaan, waar we met Carolin en Annalisa hadden afgesproken om met z’n allen af te tellen en het vuurwerk te zien. In Lissabon is het illegaal om zelf vuurwerk af te steken, dus worden er enkele vuurwerkshows georganiseerd. We zouden eerst naar Pra√ßa de Comercio, omdat daar het grootste vuurwerkspektakel zou plaatsvinden, maar uiteindelijk zijn we dus bij Santa Catharina beland. Ik vond dat eigenlijk niet zo leuk, omdat ik mij afvroeg of het uitzicht wel echt zo spectaculair zou zijn.

Het bleek inderdaad een beetje tegen te vallen, maar de sfeer was wel spectaculair! Iedereen was vrolijk en we telden veel te vroeg met elkaar af, haha! Het was een leuke avond en ik belandde uiteindelijk rond 02.30u in mijn bed. Niet heel laat, maar ik ben dan ook niet op stap geweest, omdat ik dat hier niet zo prettig vind.
Annalisa, Carolin, Anna, Elisa, ik en ElenaVrijdag 1 januari 2016

En toen was het 2016! Ik moet er nog even aan wennen, waarschijnlijk wordt het de eerste twee √° drie weken nog foutjes maken in data, maar het wend uiteindelijk vanzelf weer. Januari betekende voor mij de start van mijn nieuwe rubriek! Je kunt deze hier* volgen en inmiddels heb ik dus al een aantal vragen beantwoord ūüôā

Zaterdag 2 januari 2016
Het was prachtig weer in Lissabon afgelopen zaterdag, dus ik besloot even een rondje door de stad te lopen. Wat ik straks zeker ga missen aan Lissabon, zijn de kleurrijke straten. Er valt altijd wel een leuke foto te maken. In Nederland is het uitzicht vaak toch net even wat eentoniger.
lissboaZondag 3 januari

En toen was het weekend al weer voorbij. Morgen begint school weer, ook al voelt dat wel een beetje gek, aangezien ik het grootste deel van de dag vrij ben. Mijn les begint namelijk pas om 22.00u in de avond. Als het mooi weer is ga ik morgen weer even door de stad lopen en foto’s maken met mijn nieuwe lens. Ook moet ik nog aan de slag voor verschillende fotografie projecten, dus wie weet ga ik daar morgen ook nog even mee aan de slag.

Ik heb nog geen idee wat de komende week verder allemaal gaat brengen, dus dat blijft nog even een verrassing, wel wil ik iedereen nogmaals een heel fijn 2016 wensen en ik hoop dat iedereen een leuk Oud&nieuws heeft gehad!

‚ô• ‚Äď Tini


*Inmiddels is deze rubriek te komen vervallen en ook niet meer terug te lezen op mijn blog.