cijfers, eindscore

De eerste cijfers

Inmiddels is het kerstvakantie en dit betekend dat het einde van mijn semester in Lissabon al in zicht is. Zoals ik eerder heb verteld eindigen de vakken waar je 3EC’s voor kunt krijgen, eerder als de vakken die meer EC’s waard zijn. Voor mij waren dit de vakken Visual Culture en Film & Documental Image. Vandaag vertel ik jullie hoe ik deze vakken heb afgerond en welk cijfer ik voor ze heb gekregen!

Visual Culture

Ik begin met Visual Culture. Ik had namelijk in mijn laatste post (opdracht 5) beloofd dat ik nog over de laatste opdrachten zou schrijven, maar ze stelden zo weinig voor dat ik ze vandaag even kort toelicht.

Opdracht 6,7 en 8
De laatste drie opdrachten waren vrij simpel. Voor opdracht 6 moest ik een dag uit mijn leven fotograferen, de foto’s zie je hieronder. Opdracht 7 draaide om het uploaden van een foto op een social media platform zonder er een toelichting bij te vermelden. En tot slot, opdracht 8, dit was een theorie opdracht waarbij er twee fotografische werken moesten worden geanalyseerd.
assignment-6

Ik heb opdracht 7 niet gemaakt, omdat ik ziek was deze les, maar ik hoefde de opdracht niet in te halen van de professor en daar was ik eigenlijk wel heel blij om. Als ik ergens een hekel aan heb, zijn het wel random foto’s zonder uitleg op social media en daarbij mocht je ook niet reageren op eventuele opmerkingen die werden gemaakt over de foto, dus ik ben blij dat ik deze mocht overslaan.

De opdracht beschrijving van opdracht 8 kun je hier lezen: Image analysis. De foto’s die ik moest analyseren heb ik niet, dus het leek mij niet interessant om de analyse die ik geschreven heb met jullie te delen, maar de analyse onderdelen zelf zijn best interessant om even te bekijken. Je kunt deze namelijk ook gebruiken voor je eigen werk.

Film & Documental Image
Zoals jullie weten moest ik voor dit vak een korte documentaire maken. Ik had een tof idee om het leven van een Erasmusstudent te laten zien en dan met name de struggles die je als uitwisselingsstudent soms mee maakt. Echter ging het filmen niet zoals ik wilde en ben ik te ontevreden over mijn eindwerk om deze met jullie te delen. Wel heb ik hieronder het storyboard van mijn documentaire.

Mijn documentaire is een first-person docu geworden, waarin ik zelf vertel over mijn ervaring met studeren in het buitenland. Ik vertel over mijn eerste indruk, hoe ik uiteindelijk in een soort isolement terecht komt waarin ik het niet naar mijn zin heb, maar ik vertel ook over mijn turning point waar ik mezelf dwing om er een betere tijd van te maken en laat zien in de docu dat mij dit uiteindelijk ook gelukt is. Ik sluit met docu uiteindelijk af met dat studeren in het buitenland zowel leuke als minder leuke kanten heeft, maar dat het zeker bijzonder is om mee te maken.
storyboard

Eindoordeel
Van beide vakken was Visual Culture mijn favoriet, maar ik vond het jammer dat we relatief weinig tijd kregen voor de opdrachten. Sommige opdrachten hadden namelijk beter uitgevoerd kunnen worden, als we langer dan een paar dagen de tijd hadden gekregen. De professor was een beetje een creep, maar hij toonde altijd veel interesse in het gemaakte werk en gaf ook bruikbare, duidelijk feedback en dat was zeker heel fijn.

Film & Documental Image had ik hoge verwachtingen van en die vielen uiteindelijk enorm tegen. De professor herhaalde iedere week hetzelfde, zei dat we weinig tijd hadden en veel beelden moesten schieten, maar verspilde (naar mijn mening) heel veel tijd door ons iedere les documentaires te laten zien en weinig tijd te besteden aan ons eigen werk. Ook gaf ze niet echt gericht feedback, zo zei ze eerst enthousiast te zijn over mijn beelden en na mijn eindpresentatie zei ze opeens dat ze het liever anders had gezien. Een beetje apart dus.

Van beide vakken heb ik inmiddels een cijfer gekregen waar ik best tevreden mee mag zijn. Voor Visual Culture kreeg ik een 17*, dit staat gelijk aan een 8,5. Dit was eerst een 18 (9), maar er moest een halve punt af, omdat de professor was vergeten dat ik opdracht 7 niet had gemaakt. Een beetje vreemd, maar ach, een 8,5 is ook zeker een cijfer om trots op te zijn!

Voor Film & Documental Image heb ik een 15 gekregen wat gelijk staat aan een 7,5. Ik was erg verbaasd over dit cijfer, omdat ze zoveel kritiek gaf bij mijn eindpresentatie.

Het zit er nu dus op voor deze twee vakken en dat betekend dat ik maandagen lekker vrij heb (op de avondles van 22:00u – 00.00u na) en dinsdagen lekker vroeg vrij ben. Deze tijd kan ik nu lekker gebruiken voor de andere vakken en dat is ook wel nodig, want over een kleine drie weken lopen we al weer richting het einde van het semester.

Bedankt voor het lezen!

♥ – Tini 


* In Portugal werken ze met een puntensysteem met een schaal van 1 tot 20. Wanneer je hier dus een 10 haalt, heb je een onvoldoende. Dit was in het begin wel een beetje vreemd. Om je cijfer om te zetten naar het puntensysteem van Nederland, halveer je simpelweg je cijfer.