Snapshots #4

De afgelopen week was het prachtig weer in Lissabon! De temperatuur liep op tot 21 graden, maar helaas was ik precies in die mooie, warme dagen hartstikke ziek! Ik heb de eerste helft van de week alleen maar in bed gelegen en heel veel geslapen, maar gelukkig knapte ik halverwege de week weer wat op 🙂

Maandag

Ik werd wakker en voelde me echt vreselijk! Ik was enorm aan het balen, want het had ’t hele weekend geregend en ik keek er naar uit om lekker buiten in het zonnetje te zitten, maar dit plan ging helaas niet door. De hele dag heb ik in bed gelegen en vooral heel veel geslapen.

Dinsdag

De volgende dag ging het nog niet heel veel beter en heb ik eigenlijk weer de hele dag in bed doorgebracht. Omdat het buiten 21 graden was en ik toch een beetje van het weer wilde genieten, zette  ik mijn raam wagenwijd open, zodat ik de lekkere frisse lucht wel binnen kreeg. Aan het eind van de dag voelde ik me al iets beter, maar had ik nog wel vreselijke hoofdpijn.

Woensdag

De hoofdpijn bleef aanhouden, maar inmiddels voelde ik mij al wel weer goed genoeg om even de deur uit te gaan. Ik liep langs de rivier om zo met een omweg richting de supermarkt te gaan om wat vitamientjes te scoren. Zo kon ik een beetje langer genieten van het heerlijke weer! Toen ik weer thuis was, merkte ik op dat ik de afgelopen dagen geen dagen had door gekruist op mijn kalender, dus dat moest uiteraard snel bijgewerkt worden. Ik besefte me dat de tijd wel heel snel gaat de laatste weken en daar ben ik stiekem heel blij mee.
Lissabon

Donderdag

Inmiddels was ik weer zo goed als helemaal beter, dus besloot ik om weer eens random door de stad te lopen om te fotograferen. Ik besloot om richting Marquês de Pombal te gaan, omdat ik hier eigenlijk nog nooit echt geweest ben, behalve twee keer om te eten bij het Sushi restaurant. Marquês de Pombal is heel bekend vanwege de grote rotonde met in het midden een standbeeld en daarnaast is het ook bekend voor Parque Eduardo VII. Het park was helemaal leeg, waardoor het er een beetje eenzaam uit zag, maar ik vond het wel fijn dat het zo rustig was.
IMG_5994

Ik kwam in het park onder andere een sinaasappelboom tegen en op zich is dat niet heel bijzonder, alleen hingen er nog allemaal verse sinaasappels aan! Zo’n gek gezicht om in december nog sinaasappels aan een boom te zien hangen.
sinaasappels

Naast de sinaasappelbomen, kwam ik ook nog heel veel mooie bloemen tegen. Doordat Lissabon ook in het najaar vrij warm is, zijn bloemen en planten veel langer in bloei en dat vind ik echt heel mooi om te zien. Vooral als ik foto’s van vrienden in Nederland zie, waar de bomen al helemaal kaal zijn en er überhaupt geen bloem meer te vinden is, althans niet in het wild 😉 Ik houd echt enorm veel van bloemen, dus het vrolijkte mij ook heel erg op.
bloemen

Nadat ik een aantal uur in het park had rondgelopen, begon ik een beetje honger te krijgen en besloot ik naar shoppingmall Amoreiras te lopen om daar wat te gaan eten. Ik was nog nooit in die shoppingmall geweest, omdat ik normaal gesproken altijd naar Colombo ga. Amoreiras is voor mij namelijk nogal onhandig qua bereikbaarheid, maar aangezien ik nu toch in de buurt was kon ik mooi even een kijkje nemen. Het gebouw was echt heel mooi, maar de mall zelf was een stuk kleiner als Colombo, dus ik denk niet dat ik snel terug zal gaan. Ook deze mall was trouwens weer helemaal versierd van binnen, zo gezellig!

Nadat ik had gegeten en een beetje had rondgekeken was het buiten al aardig donker geworden. Een mooi moment om foto’s van Lissabon te maken in het donker. Ik was hier al op voorbereid, want ik had mijn statief meegenomen. Foto’s maken van Lissabon in de avond stond namelijk al heel lang op mijn verlanglijstje.
Amoreiras & Marques Pombal

Voordat ik terug naar het centrum van Lissabon ging, besloot ik eerst een paar avond foto’s te maken bij Marquês de Pombal en het resultaat was echt heel mooi. Fotograferen in de avond blijft een uitdaging, vooral in Lissabon, omdat op de één of andere manier de grond nooit helemaal stabiel is. Vaak zijn mijn avond foto’s alsnog heel erg bewogen, maar deze keer gelukkig niet! Nadat ik een paar foto’s had gemaakt, besloot ik terug naar het centrum te gaan om daar nog wat foto’s te maken. Hieronder een paar shots.

(Bovenste foto’s fontein in het centrum van Lissabon, standbeeld Marquês de Pimbal, onderste foto’s treinstation Rossio en kerstdecoratie.)
night-city

Het centrum was zo mooi verlicht en er was ook een kerstmarkt op het plein vlakbij treinstation Rossio. Lissabon is op dit moment echt heel mooi en ik ben blij dat ik deze periode mag mee maken hier. Het is wel bijzonder om kerst in een andere stad en in een ander land door te mogen brengen.

Toen ik terug naar huis liep, kwam ik nog langs Praça de Comércio waar toevallig op dat moment een video-mapping project bezig was. Video-mapping houdt in dat er door middel van een projector een video wordt geprojecteerd op gebouwen, hier kunnen heel veel toffe effecten mee worden gemaakt. Ook het programma Dance Dance Dance maakte bijvoorbeeld gebruik van video-mapping. Als je er op YouTube naar zoekt zie je echt super mooie voorbeelden. Zeker tof dus dat ik er nu spontaan langsliep.
Kerst

Vrijdag

Het is vrij ernstig, maar vrijdag is de enige dag dat ik naar school ben geweest. Maandag tot en met woensdag was ik te ziek en donderdag was ik vrij, dus bleef alleen de vrijdag nog over. Een beetje vreemde schoolweek dus, haha!

In de middag had ik Photography Project, waarvoor we naar een galerij zijn gegaan. We liepen met de hele klas naar de galerij toe en na een halfuur lopen had ik echt het idee dat we mega waren opgelopen en achteraf bleek dat ook zo te zijn. Als ik ergens een hekel aan heb, dan is het wel omlopen en al helemaal in Lissabon, want de route was aan één stuk door constant omhoog lopen, vre-se-lijk!

Toen we er eindelijk waren kregen we wat uitleg over de expositie die er te zien was en mochten een aantal mensen raden hoe duur één van de foto’s was de in de galerij hing en degene die het dichtst bij de prijs zat kreeg een catalogus cadeau en degene die het verst van de prijs af zat, moest een shotje Vodka nemen. Natuurlijk werd ik uitgekozen als één van de mensen die een gokje moest wagen, maar gelukkig zat ik er niet ver van de originele prijs af, dus thank god, geen shotje voor mij.

Nadat we klaar waren bij de galerij moest ik meteen door naar mijn volgende les, wat betekende dat ik weer helemaal terug moest lopen, maar gelukkig wist ik de kortste route én was het ook nog eens alleen maar downhill, dus dat ging een stuk sneller dan de heenweg.

De volgende les die ik had was Multimedia Design, waar ik een deadline had voor mijn animatie. In de les had ik nog twee uurtjes de tijd om hem af te ronden en daarna kon ik het inleveren. Als je benieuwd bent naar de animatie, ik heb er hier een artikel over geschreven waarin je het kunt bekijken. Of klik hier als je direct de animatie wilt bekijken. Nadat ik mijn animatie had ingeleverd en weer onderweg naar huis was, drong het opeens tot me door dat ik nu kerstvakantie heb. Heel fijn gevoel om te weten dat je twee weken even lekker helemaal niets hoeft te doen. 

Zaterdag

Om de vakantie goed te beginnen ben ik zaterdag de hele dag wezen shoppen en kerstmarkten bezoeken met mijn twee Duitse vriendinnen Caroline en Annalisa. Het was een super gezellige dag en we hebben echt genoten van de heerlijke kerstsfeer die in de stad hangt. Op elk plein is wel een kerstmarkt te vinden en vrijwel iedere straat is prachtig versierd met lichtjes. We wilden behalve shoppen ook nog gaan schaatsen, maar dit bleek €5,- (!!!) per halfuur te kostten, be-lache-lijk! Dus dat hebben we maar overgeslagen.
Annalisa, ik en Caroline

Na een hele dag winkel in, winkel uit en rondlopen door de stad om alle kerstmarkten te bekijken, waren we aardig hongerig geworden en werd het tijd om wat te eten. Daarna sloten we de dag af met heerlijk Italiaans ijs. Een beetje vreemd misschien, maar zoals ik altijd zeg: het is nooit te koud voor een goed ijsje! Ohja, we zijn ook nog met Olaf op de foto geweest, haha! Ik heb trouwens maar één klein dingetje gekocht, maar wat dat is blijft nog even een verrassing 😉
IMG_5997Zondag

Na een paar dagen veel te hebben gelopen was het tijd voor een ouderwetse, luie zondag! Ik heb lekker lang uitgeslapen en helemaal niets gedaan behalve series kijken. Inmiddels ben ik al bij het laatste seizoen van Sons of Anarchy aangekomen, ik ben echt belachelijk snel door de episodes heen gegaan, haha!

En dat was ‘m weer voor deze week! Aankomende week wordt een prachtige week vol liefde en blijheid, want mijn beste vriendinnetje komt hier heen voor kerst!! Ik ben echt zó excited, niet normaal! Nog ff een paar dagen aftellen! Ik wens iedereen alvast een heerlijke kerst toe en volgende week laat ik jullie zien hoe ik mijn kerst samen met mijn vriendinnetje heb gevierd! 

Thanks for reading 🙂

♥ – Tini