animatie

Liefs uit Londen – Animatie

Inmiddels zijn er weer een aantal weken voorbij gegaan en heb ik het enorm druk gehad met opdrachten voor de vakken die ik volg. Ook voor Multimedia Design ben ik druk bezig geweest en wel met het maken van een Motion Graphic. Ik heb nog nooit een Motion Graphic gemaakt, ik weet wat het is, dat het er super tof uit kan zien, maar ik weet ook dat het in Adobe After Effects moet worden gemaakt. Een Adobe programma waar ik niet zo goed mee uit de voeten kan. Ik vind het programma gewoon niet zo handig, maar dit kan natuurlijk ook komen doordat ik het programma nauwelijks heb gebruikt tot nu toe. 

De professor gaf ons alle vrijheid met After Effects, de enige eis die hij stelde, was dat het een Animation, een Kinetic Typography of een combinatie van beide moest worden. Ik wist meteen wat ik wilde gaan doen, want ik heb eens vaker een beetje gespeeld met het maken van een Kinetic Typography en ik wilde heel graag iets tofs neerzetten.

Vol enthousiasme zocht een ik nummer van Linkin Park uit (goh, verrassende keuze 😉 )genaamd: Wisdom, Justice and Love. Ik koos voor dit nummer, omdat Martin Luther King hierin zijn beroemde speech geeft; Beyond Vietnam: A Time to Break Silence – 4 April 1967.

Ik wilde graag tekst combineren met oude foto’s die ik ook zou bewerken in After Effects, door ze bewegende elementen te geven. Hier heb ik mee geëxperimenteerd en het resultaat van dat experiment kun je hier bekijken. Het effect met de foto’s dat ik wilde toepassen was eigenlijk prima te doen. Het enige wat ik echt heel vervelend vond, was het maken van de tekst in After Effects. In sommige momenten van de speech spreekt Martin Luther King namelijk heel snel, waardoor ik de woorden maar niet goed uitgelijnd kreeg. Daarnaast is After Effects echt een rot programma wat betreft audio, want wanneer je op pauze drukt, duurt het vaak nog een halve seconde voor er daadwerkelijk gepauzeerd wordt, dus de timing was gewoon constant verkeerd. Uiteindelijk raakte ik hier zo geïrriteerd door, dat ik er voor koos om wat anders te gaan doen.

Mijn professor had in de eerste paar lessen laten vallen dat ie het tof zou vinden als ik een Nederlands nummer zou gaan animeren. Ik voelde daar echter niets voor, want ik houd gewoon niet zo van Nederlandse muziek, met uitzondering van enkele artiesten en nummers. Toch koos ik uiteindelijk voor Nederlands nummer, namelijk ‘Liefs uit Londen’ van BLØF. In dit nummer komt Lissabon ook naar voren, dus dat leek mij wel een leuke toevoeging.

lisboaIk koos ervoor om alleen het refrein te animeren, want tijd om het gehele liedje te animeren was er niet. We kregen voor deze opdracht namelijk maar twee weken de tijd. En geloof mij, dat is echt aan de krappe kant wanneer je nog geen After Effect skills hebt.

Uiteindelijk is mijn animatie wel redelijk gelukt! Het is geen pronkstuk en hij is aan de simpele kant, maar voor iets dat op korte termijn gemaakt moest worden, ben ik best tevreden. Daarnaast blijft After Effects gewoon een rot programma, dus ik vind het al een hele prestatie dat ik überhaupt iets heb weten neer te zetten, haha! Klik op de video hieronder, om mijn animatie te bekijken 🙂

Na de vakantie beginnen we aan de derde en laatste opdracht voor Multimedia Design en helaas voor mij moet ik weer iets gaan animeren. Ik kon namelijk kiezen om een video-mapping project te gaan doen, of een nieuwe, betere animatie te maken. Video-mapping is echt heel tof, maar om binnen 3 weken tijd iets tofs neer te zetten zie ik niet zitten.

Inmiddels kan ik redelijk overweg met After Effects, ik heb de basis onder de knie, dus dan nog maar een animatie maken. Deze keer pak ik het echter wel heel anders aan, maar het blijft nog even een verrassing wat ik precies ga doen.

Uiteraard houd ik jullie weer op de hoogte! Ik zou het leuk vinden als je hier, of onder de video op YouTube een reactie achterlaat. Feedback is namelijk altijd welkom 🙂

♥ – Tini