Snapshots #3 | Deadlines

Het was een week vol deadlines en de nodige stress, waardoor ik niet heel veel foto’s gemaakt heb, maar ik heb wel het één en ander te vertellen:) Ik was vooral heel erg druk met het afronden van mijn documentaire voor Film & Documental Image. Uiteindelijk is het me gelukt om alles op tijd af te ronden, in te leveren en heb ik in het weekend lekker ontspannen en alle stress van me af laten glijden.

Maandag

Vandaag had ik mijn laatste les Visual Culture, maar daar werd niet zo heel veel besproken. Eigenlijk kwam ik er alleen maar om te horen dat ik geslaagd ben voor dit vak met een 9 en dit houdt dus in dat ik mijn eerste 3 ECTS binnen heb gesleept! De rest van de dag ben ik druk bezig geweest met het filmen van de laatste shots van mijn documentaire.

Dinsdag

Er was een soort feestdag in Lissabon, waardoor IADE gesloten was en er geen lessen waren deze dag. Ik heb de hele dag ge-edit in Adobe Premiere en aan het eind van de dag was ik nog steeds niet klaar. Om ook een beetje te genieten van mijn vrije dag, besloot ik halverwege de avond te stoppen met editen en de rest van de avond lekker Sons of Anarchy te kijken.

Woensdag

Er moest weer gepresenteerd worden bij Photography Project, alleen deze keer niet over je eigen werk, maar over het werk van één of meerdere van je favoriete fotografen of andere multimedia artiesten/onderwerpen. De les richtte zich namelijk op titels en het belang hier van. Toen ik nog MBO Art & Design studeerde is hier ook al eens uitgebreid over gediscussieerd tijdens lessen, dus voor mij was het niet echt interessant, behalve dat ik een paar nieuwe fotografen heb ontdekt en nog een paar films aan mijn kijklijstje kon toevoegen.

Na de les moest ik even naar het centrum om mijn simkaart op te laden. Er zijn voor Erasmus studenten speciale simkaarten waarmee je heel voordelig kunt bellen, sms’en en internetten binnen Portugal. Enige nadeel van deze simkaarten is dat je ze nog ouderwets moet opwaarderen, aangezien het een soort pre-paid simkaart is. Hiervoor moet ik speciaal naar een telefonie winkel, die alleen in het centrum of in de grote shoppingmalls te vinden zijn. Nadat ik de kaart had laten opwaarderen heb ik nog even een kijkje genomen bij een aantal winkels, omdat ik op zoek ben naar warme truien. Helaas is de mode dit seizoen een beetje waardeloos, want ik vind echt niks leuk.. Teleurgesteld liep ik dus weer terug naar huis, maar de mooi verlichtte straten van Lissabon fleurden mijn humeur al snel weer op. 🙂
lisboa2

Donderdag

Het was een heerlijke dag vol met stress! Op vrijdag moest ik namelijk mijn documentaire inleveren en ik moest nog ontzettend veel doen. Ik spendeerde weer een hele dag achter de laptop, om te editen. Het loonde wel, want rond een uur of 2 ’s nachts was ik eindelijk klaar! Ik beloonde mezelf met de nieuwste aflevering van Expeditie Robinson en wilde daarna slapen, alleen vonden mijn huisgenoten het leuk om een feestje te houden, waardoor ik pas rond haf 6 in de ochtend in slaap viel.

Vrijdag

Na de korte nacht van donderdag, was ik er niet zo blij mee dat ik op vrijdag van 14:00 tot 22:00 op school moest zijn.. Ik had eerst les van 14:00-1700 waar ik een presentatie moest houden over mijn voortgang wat betreft Photography Project. De professor vind dat ik goed op weg ben, maar wel meer moet gaan focussen op een bepaald thema. Natuurlijk heb ik twee projecten waar ik aan werk, maar het ene project is te uitgebreid en ik zal daarin een keuze voor een thema moeten maken, dus de komende tijd ga ik daar aan werken.

Na deze les moest ik meteen door naar de volgende om mijn documentaire te presenteren voor de klas. Ik vond het vreselijk, want ik ben totaal niet tevreden over het eindresultaat. De professor vond mijn kwaliteit van beeldmateriaal heel goed, ook het verhaallijn vond ze goed, maar ze vond het te veel een documentaire. Ik was een beetje flabbergasted van deze uitspraak, want ik dacht dat het de bedoeling was om een documentaire te maken, maar blijkbaar had het wat meer abstract gemogen en heb ik het te letterlijk genomen. Had ze best wat eerder mogen zeggen, aangezien ik mijn proces vaak genoeg heb laten zien. Ach, deze 3 ECTS zijn in ieder geval ook weer in de pocket!

Nadat de hele klas zijn documentaire had gepresenteerd moest ik weer door mijn volgende en laatste les. Ik had al 1,5 uur gemist, maar besloot alsnog heen te gaan, omdat de professor wel was ingelicht dat ik later zou zijn in verband met mijn presentatie. Van 20:30 tot 22:00 had ik dus Multimedia Design, maar ik kon mijn gedachten er niet echt bijhouden. Ik had honger, was moe en als klap op de vuurpijl bleek mijn SSD ook nog eens vol te zijn, waardoor ik niet aan mijn Motion Graphic project kon werken. De tijd ging extreem langzaam en ik was blij toen ik eindelijk thuis was en lekker in bed series kon kijken.

Zaterdag

Ik was helemaal kapot na deze week, maar besloot toch om niet al te laat op te staan om een beetje een normaal ritme aan te houden. Ik had beloofd om klasgenote Liza, die ook Photography Project volgt, te helpen met haar project, door model voor haar te staan. Ze werkt net als mij ook aan twee projecten en één daarvan werkt ze met mensen en schaduwen. We hadden om 14:00u afgesproken en terwijl ik richting onze meeting point liep, viel het me op hoe heerlijk het buiten was. Een blauwe lucht, met wat kleine wolkjes en een felle zon! Het was echt heerlijk.
lisboa

Nadat Liza genoeg foto’s had gemaakt, besloten we nog even lekker van het weer te genieten en bij de Taag te gaan zitten. De zon scheen heerlijk en het voelde als een graadje of 22, dus dat was echt fijn! We kletsten over Lissabon en over wat we missen aan Nederland, het was fijn om even lekker ‘full-time’ Nederlands met iemand te kunnen spreken en je ervaringen met elkaar te delen.

Aan het eind van de middag zijn we allebei weer richting huis gegaan en ik heb de hele avond een beetje nutteloos in bed gelegen. Naja, nutteloos.. Ik heb wel veel inspiratie voor mijn blog opgedaan en ik was research aan het doen naar een nieuwe camera lens die ik diezelfde avond nog heb besteld! Na een drukke week, vond ik het wel fijn om even lekker een avondje rustig in bed te spenderen 🙂

Zondag

Het nadeel van een vrije avond in bed spenderen, is dat ik dan altijd extreem laat ga slapen. Mijn slaapritme hier in Lissabon lijkt met de week later te worden. Ik slaap meestal pas rond 4 uur ’s nachts en sta rond een uur of 12 op. Dat zou in Nederland echt nooit kunnen! Ik weet nu al dat ik het heel moeilijk ga krijgen om weer in mijn oude slaapritme te komen..

Anyway, ik sliep op zaterdag pas rond 5u en sliep daardoor op zondag echt belachelijk lang uit. Ik kwam pas om 14.30u mijn bed uit.. Oeps! Gelukkig had ik in de middag niks gepland en de deur uitgaan had ook niet zo veel zin, want het regende eigenlijk de gehele dag.

Ik heb even gewerkt aan mijn Motion Graphic voor Multimedia Design en heb wat tutorials gevolgd via YouTube. In de avond had ik afgesproken met mijn favoriete mede Eramus studenten, Caroline, Annalisa, Elena & Roberto, want we gingen met z’n allen Sushi eten! Het was een heerlijke avond en iets na 23:00u rolden we het restaurant uit! We zaten zo vol! Maar het was echt heerlijk!
sushi

We stapten met z’n allen in de metro, waar we allemaal bij een andere halte moesten uitstappen en afscheid van elkaar namen. Ik woon het meest ver weg, dus uiteindelijk bleef ik helemaal alleen over. Toen ik de metro uitstapte en naar buiten liep, spoelde het weer van de regen! Het leek wel op een Nederlandse herfststorm, maar gelukkig was ik goed voorbereid en had ik een paraplu mee. Onderweg kwam ik overal beschadigde boompjes tegen en er was zelfs een dikke tak van een boom geknapt en op twee auto’s beland. Dit heb ik hier nog niet eerder meegemaakt, terwijl zulke dingen in Nederland altijd standaard gebeuren in de herfst.
rain

En dat was ‘m weer! Niet veel foto’s helaas, maar wie weet dat ik volgende week wat meer heb om te laten zien, want dan heb ik het iets rustiger. Ook heb ik al een aantal leuke dingen op de planning staan, zoals een tripje naar Cascais en schaatsen(!) met Caroline & Elena, dus het wordt in ieder geval weer een gezellig week! Ook het weer slaat weer helemaal om, want voor woensdag hebben ze volop zon en een graad of 22 voorspeld, dus ik kijk er nu al naar uit!


Tchau!