snapshots, herfst

Snapshots #2 |Kerst, video’s editen en eten!

En toen was het al weer december! De laatste maand van het jaar! Toch zou je niet denken dat het al december is, want de natuur in Lissabon is blijven hangen in de herfst. De bladeren hangen nog steeds aan de bomen en zijn voorzien van prachtige goudgele of roodoranje kleuren. Ook de temperatuur is nog steeds heerlijk hier. Een gemiddelde van 19 graden overdag en in de avond zakt de temperatuur naar 11 graden. 

Toch is de gevoelstemperatuur een stuk lager. Vrijwel iedereen loop al rond in een winterjas. Zelf vind het een beetje zonde van mijn geld om een dure winterjas te kopen, terwijl er in Nederland nog een warme jas ligt, dus ik heb zelf alleen een wat dikkere sjaal gekocht, die ik helemaal om mij heen kan wikkelen.

Maandag

En ineens besef ik mij, dat ik helemaal geen foto’s heb van maandag! Het was dan ook wel een enorm saaie dag, dus vandaar dat ik geen foto’s gemaakt hebt. Ik had in de middag Visual Culture, waar de laatste opdracht van het vak werd gegeven. Na de les ben ik wat boodschappen gaan doen en daarna ging ik meteen naar huis. Ik ben druk bezig met het afronden van de Visual Culture opdrachten en met de documentaire voor Film & Documental Image. In de avond had ik nog een les Multimedia Design waar we weer een After Effects live tutorial van de professor kregen.

Dinsdag

Ik had maandag avond erg slecht geslapen en besloot een dag school over te slaan. Ik had geen belangrijke lessen, dus het maakt niet zoveel uit. Halverwege de middag begon ik mij wat beter te voelen en besloot ik richting Colombo Shopping Mall te gaan, om wat beelden te schieten voor de documentaire.

Dat de natuur in Lissabon in de herfst is blijven hangen, wil niet zeggen dat de inwoners ook in de herfst blijven hangen. Sinds eind november hangen er al wat versieringen voor kerst door de stad heen, maar na 1 december leek het wel alsof er een kerstversiering explosie was geweest. De hele stad is compleet versierd, overal staan gigantische kerstbomen en de shopping malls zijn prachtig versierd met diverse decoraties. In  Colombo is er zelfs een complete miniatuur kerststad! Het ziet er echt prachtig uit allemaal en ik word er mega enthousiast van, want kerst is mijn favoriete feestje van het jaar!

kerst

Woensdag

Woensdag was een vrij rustige dag. Ik had, zoals iedere woensdag, maar één les: Photography Project. Deze les was weer vrij standaard, je vooruitgang presenteren, dit met elkaar bespreken en that’s it. Deze dag heb ik maar één foto gemaakt en dat is de foto die je hieronder ziet. Ik liep door de straten van Lissabon en ineens spotte ik een restaurant waar ze Organic Burgers serveren met wel heel bijzondere namen. Zelf houd ik niet zo van hamburgers, maar misschien dat ik wel eens één van deze burgers ga proberen!

burgers

Donderdag

Dit was echt mijn favoriete dag van de week! Ik had vrij van school, maar ik moest veel filmen voor Film & Documental Image. Ik besloot om voor een aantal sfeerbeelden in mijn documentaire om naar Oceanário de Lisboa te gaan. Meer hierover kun je hier lezen en voor een sfeervideo kun je hier klikken. Het was een superleuke dag en ik verheug me er nu al op dat ik samen met mijn beste vriendin nog een keer een bezoekje ga brengen aan dit prachtige aquarium. Vooral de tijdelijke expositie ‘Underwater Forests’ vond ik heel indrukwekkend.

oceanario

Vrijdag

Bijna weekend! Overdag heb ik vooral veel edit werk in Adobe Premiére gedaan. Mijn documentaire krijgt al redelijk vorm, maar toch ben ik er zelf niet echt tevreden over. Ik heb nog tot 11 december om er wat van te maken dus we zullen zien of het me lukt.
In de avond had ik weer Multimedia Design waar we weer een After Effects live tutorial kregen. Ik vind het super fijn dat de professor altijd live tutorials geeft. Zo kan je meteen vragen stellen als er iets niet goed gaat of wanneer je ergens meer info over wilt hebben. Ook vraagt hij altijd van te voren wat wíj willen leren, zodat hij zijn tutorials daar op kan aanpassen, echt heel chill! Ik heb die les geleerd hoe ik een Photographic Animation kan maken. Ik wilde deze meteen naar YouTube uploaden, maar de laad tijd sloeg echt nergens op voor een video van 5 seconden. Toch heb ik de upload doorgezet, als je wilt zien hoe mijn eerste Photographic Animation test eruit ziet, klik dan hier.

Wat minder chill was deze les, was dat ik weer enorm veel problemen met mijn laptop heb. Ik weet niet wat het is, maar sinds ik deze laptop heb, heb ik altijd geheugen fouten, of fouten met Adobe programma’s, problemen met grafische onderdelen etc. Heel frustrerend.. Het wordt echt tijd voor een MacBook Pro, waren ze maar niet zo duur 🙁

live tutorial

Zaterdag

Omdat ik het vrijdag behoorlijk laat gemaakt had door heel de nacht bezig te zijn met video’s editen, sliep ik zaterdag asociaal lang uit. Ik werd pas 14.30u wakker. Ik vond dit ontzettend zonde van mijn dag, maar ik had gelukkig toch niet echt plannen voor de middag, behalve weer druk met school bezig te zijn.

In de avond had ik wel plannen, ik was namelijk uitgenodigd voor een dinerparty met wat vrienden. Het werd een soort Italiaanse avond, want we aten voornamelijk Italiaanse gerechten, pasta’s en picolini’s! Super lekker! Het was een super leuke avond en er komen nog meer van dit soort avonden en ik kijk hier echt naar uit!

diner-party

Zondag

Ondanks dat ik het zaterdag weer vrij laat had gemaakt (05:30u) stond ik zondag voor mijn doen vroeg op. Rond 11:00u ging mijn wekker en nam ik een ontbijtje. De huisbaas zou namelijk om 12:oou komen voor de huur. Uiteindelijk heb ik de hele dag op haar gewacht, maar ze is nooit op komen dagen.. Ik haat dit zo erg aan haar. Ze maakt altijd een afspraak, die ze vervolgens niet nakomt, maar als ze dan uiteindelijk de huur komt ophalen, zit ze tegen mij aan te zeuren dat ik laat ben met de huur. Slaat echt nergens op. Nu moet ik maar afwachten wanneer ze komt, maar gelukkig is het mijn laatste huur voordat ik weg ga.

Nadat ik mijn halve dag verpest had met wachten op de huisbaas, werd ik blij verrast met een berichtje van mijn Italiaanse vriendin Elena. Ze vroeg of ik met haar en een vriendin mee wilde naar het Mexicaanse restaurantje ‘Pistola y Corazon’. Nou, dat hoef je mij echt geen twee keer te vragen hoor! I love Mexican food! We spraken rond 20.00u af en liepen met z’n drieën naar het restaurant. Hier bleek een enorme wachtrij te zijn, maar gelukkig kon je gewoon je naam opschrijven en daarna ergens rustig een drankje drinken tijdens het wachtten op een plekje.

mexicann

We besloten een cafeetje op te zoeken en belandden uiteindelijk in een super schattig theehuisje. Elena en haar vriendin bestelden een Apple-Cinnamon tea en ik een Tropical Fruits tea. Het theehuisje was zo gezellig! Het was lekker ouderwets ingericht, met allemaal toffe, vintage decoratie. De thee werd ook in super schattige authentieke kopjes geserveerd. Ook was het super goedkoop, want voor €2,- kreeg ik een theepot vol met thee. Helaas ben ik de naam van dit theehuisje vergeten, maar ik ga sowieso nog een keer heen, aangezien het heel dichtbij is.

teahouse

Nadat we gezellig thee gedronken hadden, liepen we weer richting het Mexicaanse restaurant. Onze timing was echt perfect, want toen we naar binnen liepen, konden we eigenlijk meteen al plaatsnemen. Het rook binnen echt zó ontzettend lekker, het liefst wilde ik alles van de menukaart proberen, maar zo groot is mijn maag helaas niet, haha! Ik koos voor Bistec Con Chile taco’s en een Quesadilla.

mexican

Het was echt héél lekker! Ook hier kom ik zeker nog een keertje terug!

Om de avond af te sluiten besloten we een ijsje te halen bij een echte Italiaanse ijssalon, maar toen we daar aankwamen bleek deze helaas al gesloten te zijn. Echt super jammer, want deze ijssalon heeft echt het beste ijs van Lissabon. Toch wilden we echt heel graag een ijsje en dus besloten we maar naar MacDonald’s te gaan voor een McFlurry Mini.

De zondag was echt een perfecte afsluiter van deze week! Komende week heb ik het vooral heel erg druk met het afronden van mijn documentaire. Ik hoop dat alles gaat lukken, maar het is nog even afwachten. Jullie zien in de volgende snapshots of het me is gelukt! 

Tchau!