Oceanário de Lisboa

Gister ben ik naar het op één na grootste aquarium van de wereld geweest, namelijk Oceanário de Lisboa. Dit aquarium is gebouwd op een pier in de rivier de Taag en vandaag vertel ik wat ik er van vond!

Voor mijn documentaire opdracht van het vak Film & Documental Image had ik nog een paar beelden nodig van bezienswaardigheden in Lissabon en ik besloot om hiervoor naar het Oceanário te gaan. Omdat op dit moment de deadlines in een heel snel tempo dichtbij komen, kon er helaas niemand met mij mee. Normaal gesproken zou ik een bezoekje dan uitstellen, maar de deadline voor Film & Documental Image is ook volgende week al, waardoor ik uiteindelijk alleen naar het Oceanário ben gegaan.

Het Oceanário heeft op dit moment naast het vaste onderdeel, ook een tijdelijke expositie.  ‘Forest under water’  Door Takashi Amano. Zeker een aanrader om te bekijken als je in Lissabon bent.  Tot wanneer de expositie te bezichtigen is weet ik niet precies, maar ik denk in ieder geval tot eind 2016.

Uiteraard heb ik een aantal foto’s gemaakt, die ik graag met jullie deel!

Oceanário de Lisboa

Haai Oceanário de Lisboa

Oceanario-2

Dory

Van te voren had ik eigenlijk verwacht dat ik het een beetje vervelend zou vinden om er helemaal alleen te zijn, maar eigenlijk was het best wel leuk. Ik voelde geen druk en kon echt overal rustig de tijd voor nemen. Hierdoor heb ik heel veel shots kunnen maken en ik dat komt mijn filmproject zeker ten goede.

Het Oceanário is zeker een aanrader! Het is enorm groot en er is veel te zien. Als je op een doordeweekse dag, buiten vakantietijd heen gaat is het ook nog eens lekker rustig, waardoor je alles goed kunt bekijken. Oh! En een kleine tip, bestel je tickets online. Je kunt veilig en makkelijker met PayPal betalen én je krijgt door online te bestellen 10% korting op je entree!

Ik ga sowieso nog een keer terug, omdat ik hier heel graag met mijn beste vriendin heen wil, maar het is ook gewoon heel erg mooi om alles een tweede keer te zien en dan zonder aan school te moeten denken 😉 

Tchau!