Film & Documental Image

Over deze les heb ik nog niets geschreven en dat komt, omdat het eigenlijk een vrij eentonige les is. Dit vak is 3EC waard en de bedoeling is dat je een korte documentaire gaat maken, welke minimaal 3 en maximaal 12 minuten mag duren.

Wat deze les zo eentonig maakt, is het feit dat de professor iedere week een aantal voorbeeld documentaires laat zien en deze bespreekt met ons. Na het bespreken van de voorbeelden is er ook ruimte om je eigen werk te laten zien, zodat je feedback kunt krijgen op je werk. Het is dus iedere week weer hetzelfde, maar ik heb niet het gevoel dat ik hierdoor verder kom met mijn eigen werk. Eigenlijk vind ik deze les nogal een verspilling van mijn tijd.

De les duurt drie uren en er wordt niet echt heel bruikbare informatie gedeeld. Daarom ga ik eigenlijk ook alleen naar deze les wanneer ik feedback op mijn werk nodig heb.

Op het moment heb ik wel aardig in mijn hoofd in welke richting mijn documentaire gaat. Ik ben bezig met het maken van een zelfportret documentaire. Dit houdt in dat ik een documentaire maak, waarin ik zelf de hoofdrol speel. Door de kijker te laten zien hoe ik mij hier voel, wil ik hen duidelijk maken dat studeren in het buitenland niet alleen maar over rozen gaat, maar dat het af en toe ook best lastig kan zijn.

Ik maak de documentaire in het Nederlands. Ik heb hier voor gekozen, omdat ik graag de kijker wil laten voelen hoe vervelend het is om de gehele dag een taal te moeten aanhoren die je zelf niet begrijpt. Wel komt er ondertiteling in het Engels onder, want de kijker moet uiteindelijk wel begrijpen wat ik zeg.

Het filmen gaat tot nu toe niet zo soepel als ik had gehoopt, maar ik blijf gewoon door filmen in de hoop uiteindelijk iets moois neer te kunnen zetten. De deadline is 11 december, wat ergens nog heel ver weg klinkt, maar in werkelijkheid is dit al over iets meer dan 2 weken.

Nog even flink door knallen dus!
Wanneer de documentaire klaar is, zal ik deze uiteraard met jullie delen 🙂

Tchau!