over de helft

Over de helft!

Jeetje, ik ben al weer over de helft! Ik ben nu 85 dagen in Lissabon en over 66 dagen vlieg ik al weer naar huis. De tijd vliegt voorbij en heel eerlijk? Dat had ik een paar weken geleden niet gedacht.

Ik kan mij nu haast niet meer voorstellen dat ik het de eerste weken hier niet zo naar mijn zin had. (Lees het hier terug!) Inmiddels heb ik hier echt een leventje opgebouwd. Nadat ik mezelf een schop onder mijn kont heb gegeven om wat meer te genieten van mijn tijd hier, ben ik dat ook echt gaan doen. Zo ben ik een stuk meer van de stad gaan verkennen, ben ik naar Sintra en Carcavelos geweest en staan onder andere het bezoeken van Oceanário de Lisboa, het grootste aquarium van Europa, en de expositie Real Bodies nog op de planning.

Sintra-day

Ik ben erg blij dat ik mijn mindset destijds heb aangepast. Ik waardeer het nu een stuk meer dat ik de kans heb gekregen om hier te studeren
en ik besef me goed dat het niet voor iedereen zomaar even kan. Ook heb ik meer vrienden gemaakt, waar ik nu leuke dingen mee doe. Zo ben ik met een hele groep naar Sintra geweest en ga ik binnenkort met Joana nog naar Cascais. Joana is een Portugese klasgenote waar ik erg goed mee bevriend ben geraakt. Ik ben blij dat ik haar heb leren kennen, want zij sleept mij overal mee naar toe en zorgt ervoor dat ik alles over Lissabon te weten kom.

Toch ben ik nog wel steeds van mening dat Lissabon (voor mij persoonlijk) geen fijne stad is om in te wonen. Het is een prachtige stad voor een citytrip, maar daar houdt het ook bij op naar mijn mening. Ik vind nog steeds dat de mensen over het algemeen niet al te vriendelijk zijn, maar dit kan ook aan mij liggen natuurlijk, en daarnaast vind ik het eten ook nog steeds niks aan, maar ach, ik heb er mee leren leven!

Lissabon

Conclusie
Ik schreeuw altijd heel hard dat ik later naar het buitenland vertrek, wat ik nog steeds wel zou willen, maar ik besef me nu wel dat Nederland eigenlijk helemaal zo slecht nog niet is. Wel ben ik erachter gekomen dat ik graag een stuk meer van Europa zou willen zien. Veel reizen heeft mij eigenlijk nooit zoveel geïnteresseerd, maar nu ik zoveel mensen uit verschillende landen heb leren kennen, ben ik toch wat nieuwsgieriger geworden naar andere landen.

Als jij de kans zou hebben om een halfjaar in een ander land te wonen, welk land zou dat dan zijn? Laat het weten in de comments, ben benieuwd!

Tchau!