Fashion photography | Praktijk

Het praktijk gedeelte van Fashion Photography is mijn favoriete moment van de week. Iedere donderdag van 16.30u tot 18.30u heb ik les in de fotografie studio.

Ik fotografeer al heel wat jaren inmiddels, maar fotograferen in een studio heb ik nog nooit gedaan. Ik ben dan ook enorm enthousiast over het feit dat ik nu eindelijk ga leren hoe je te werk gaat in een studio!

Les 1

In de eerste les kregen we een rondleiding door het Medialab. In het Medialab zijn 4 studio’s en een monteer kamer en een DoKa gevestigd. Studio 2 is de hoofdstudio en hier bevind zich tevens de DoKa. De professor vroeg of ik ooit analoog heb gefotografeerd of foto’s ontwikkeld heb, maar helaas heb ik dit nog nooit gedaan. Mocht er tijd over zijn, dan wil de professor mij dit graag gaan leren, maar hij kon het mij niet beloven.

Na de algemene rondleiding van het Medialab, kregen we een uitgebreide uitleg over de lampen, hoe ze werken , plaatsing van de lampen en ook het gebruik van filters voor de lampen. De studio heeft enorm veel achtergrond rollen die gewisseld mogen worden, maar ondanks dat het vrij makkelijk gaat, hebben ze het liefst dat je de professors om hulp vraagt om de rollen te wisselen, zodat ze overzicht houden op wat er met de achtergrond rollen gebeurd.

Na de complete uitleg, kregen we te horen aan welke opdrachten we het komende halfjaar moeten werken. De outside shoot, de studio shoot, een editorial en een short film. Ik ben vrij om te kiezen wat ik wil gaan doen qua thema’s, zolang ik maar een duidelijk moodboard en storyboard heb.

Om de eerste les creatief af te sluiten, kregen we de opdracht een high key foto te maken van elkaar, zodat we een beetje konden oefenen met de belichting etc.

Als huiswerk kregen we de opdracht mee om voor de volgende week als een bepaald karakter gekleed naar school te komen om een low key foto van elkaar te maken.  In de volgende post vertel ik jullie over welk karakter ik voor mijn model gekozen heb en hoe de foto’s geworden zijn.

– Tchau!