Visual Culture

Iedere maandag om 13:30u heb ik de les; Visual Culture. Officieel is dit een theoretisch vak, maar de professor vind het zonde van onze creativiteit om met onze neuzen in de boeken te zitten en daarom heeft hij iedere week een nieuwe opdracht voor ons klaar staan.

Les 1

In de eerste week moesten we een paar afbeeldingen opzoeken en hierbij een verhaal of losse woorden bij schrijven. We kregen hier twee uur de tijd voor. Ik heb uiteindelijk de volgende drie afbeeldingen gekozen en er een verhaal bijgeschreven.

visual culture

De professor heeft na de les alles bekeken en gelezen. Mijn feedback van hem was dat de verhalen goed waren en hij begreep de connectie met de afbeeldingen. Een minpunt vond hij de lengte van de verhalen, deze hadden wat hem betreft iets langer gemogen.

Les 2
In de tweede les kregen we de een opdracht in teams van een twee een Graphic Novel te maken. Hiervoor moesten wij zelf foto’s maken en teksten schrijven. Oorspronkelijk werkte ik samen met een Braziliaanse klasgenoot, maar na anderhalve week geen interactie, besloot ik de opdracht alleen uit te voeren. Uiteindelijk is het volgende ontstaan: 

novel, visual culture

De professor geeft bij iedere opdracht feedback en zo ook bij deze. Allereerst was hij blij dat ik besloten had de opdracht alleen uit te voeren. Hij vond het verhaal tof bedacht, met de leegte en zichtbare vervuiling, maar het verhaal zelf was te voor de hand liggend.

Ik ben het helemaal met hem eens, maar to be honest was ik allang blij dat ik op een korte termijn nog iets had weten in elkaar te zetten.

Dit waren de eerste twee opdrachten van Visual Culture. We zijn inmiddels al bij opdracht 6, maar opdracht 3, 4 en 5 zal ik ook nog met jullie gaan delen.

– Tchau!

 


P.S. Ja, ik weet dat er enkele spelfouten in opdracht 1 zitten, helaas heb ik het Photoshop document direct naar JPEG geëxporteerd, waardoor ik dit niet meer kon veranderen 😉