voorbereiden

Voorbereiden op de reis

Olá!

De tijd vliegt voorbij! We zijn vandaag 5 juli 2015 en over ongeveer 8 weken vlieg ik al naar Lissabon!

Het is een ontzettend leuk vooruitzicht, maar het vergt ook veel voorbereiding. Vooral als je, net als ik, een eigen huis hebt en besloten hebt deze op te zeggen. Er komt nogal wat bij kijken en om te zorgen dat ik niets vergeet voor mijn vertrek, heb ik een checklist gemaakt. 

voorbereiden

Ik ben gek op lijstjes! Het zorgt voor een mooi overzicht van wat je nog moet doen en daarnaast zie je snel wat je al gedaan hebt. Zo heb ik al mijn huur en een aantal maandelijkse vaste lasten kunnen opzeggen, een opslagbox geregeld voor mijn inboedel en heb ik gekeken naar vergoedingen voor studeren in het buitenland. 

Als je gaat studeren binnen Europa, dan heb je onder andere recht op een Erasmusbeurs en een OV- Vergoeding. Beide moeten op tijd aangevraagd worden, dus dit heb ik dan ook als eerste geregeld, want ja, een beetje extra bovenop je studiefinanciering is natuurlijk niet verkeerd!

De komende week ga ik de laatste dingen regelen wat betreft financiën. Ik moet nog mijn huurtoeslag stopzetten bijvoorbeeld, maar ook het boeken van vliegtickets en een kamer in Portugal moet deze week gebeuren. 

Ik heb ook alvast een checklist gemaakt voor mijn bagage, maar die vakjes blijven voorlopig nog even wit, want om nu twee maanden van te voren al mijn bagage in te pakken is ook wel een beetje te enthousiast, haha! 

Als iemand nog tips heeft wat betreft inpakken, dan hoor ik het graag!

Tchau!

Tinii